Внаслідок співпраці УДПУ імені Павла Тичини, управління праці та соціального захисту населення, відділу освіти Уманської міської ради та центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створено пункт надання психологічної допомоги постраждалим під час мирних акцій на Майдані та людям, які потребують додаткового захисту і підтримки (вул. Садова 7/12). Психологом пункту від Уманського державного педагогічного університету працює студент факультету соціальної та психологічної освіти Микола Григор’єв.


Дана організація у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України та положеннями «Про управління праці та соціального захисту». Перед нею стоять такі основні завдання як надання психологічних послуг шляхом особистого прийому осіб та сімей, які потребують додаткового захисту, перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги. Пункт також має проводити психологічну діагностику з метою психологічної корекції, реабілітації та адаптації, а також планування та методи соціальної роботи, оцінку потреб дітей, сімей та окремих осіб, а в разі потреби здійснювати супровід осіб та сімей вразливої категорії. Пункт психологічної допомогу своїй діяльності керується принципами захисту прав людини, гуманності, законності, доступності послуг, конфіденційності та поваги до особистості.

Співпраця університету та служб міста у даному напрямку здійснюється вперше. Хочеться сподіватися, що вона матиме плідні результати і зможе допомогти людям!

Пресцентр УДПУ