З метою успішного працевлаштування випускників освітньо-кваліфікаційних рівнів «спеціаліст» та «магістр» фахівці відділу обліку та працевлаштування студентів упродовж грудня проводять зустрічі та семінари для на всіх факультетах університету.

Всі декани факультетів, розуміючи важливість співпраці роботодавців та соціальних партнерів у сприянні працевлаштування молоді, забезпечили активну явку учасників семінарів. На семінарах розглядаються найактуальніші питання щодо забезпечення молоді першим робочим місцем.

Про особливості прав і обов'язків замовників (роботодавців) та випускників на зустрічах із випускниками розповідала завідувач відділу обліку та працевлаштування студентів Вікторія Полєхіна. Активно обговорювалися питання Порядку працевлаштування випускників вищих навчальних закладів, підготовка яких здійснювалась за державним замовленням відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 1996 р. N 992. Провідний фахівець відділу Олександр Груша звернув увагу на юридичні аспекти можливості отримання права самостійного працевлаштування та розірвання випускником угоди, що допускається з ряду поважних причин. У ході роботи фахівці відділу обліку та працевлаштування Наталія Гончар та Інна Дробот оформляли зразки супроводжуючих документів та картки працевлаштування випускника.

Довідково для студентів університету:

Всеукраїнською молодіжною громадською організацією «Українська Студентська Спілка» у рамках інноваційного проекту «Центр Майбутнього: Золотий кадровий резерв нації» реалізується освітній проект «Академія Навичок».

Метою подальшої реалізації Проекту є он-лайн навчання за участю кращих іноземних та вітчизняних тренерів, створення карти цілей і паспортів професій учасників проекту з урахуванням їх індивідуальних особливостей і особистісних навичок, впровадження інтерактивних форм спілкування студентів з їх майбутніми роботодавцями. Мета проекту - допомогти молоді отримати роботу, створити нові можливості для особистісного зростання, а також розкрити свій потенціал та перейти на новий рівень у своїй діяльності. До участі у освітньому проекті запрошуються студенти університету .

Пресцентр УДПУ