Традиційними стали зустрічі ректорату із представниками студентської ради університету. Нещодавно відбувся черговий такий захід, приурочений Міжнародному дню студента. Відкриваючи його, голова студради Євгенія Бородай наголосила, що День студента зближує та об'єднує молодих людей усього світу, всі покоління студентів, як теперішніх так і колишніх, бо це, насамперед, день студентської солідарності, що не має меж та кордонів. Проте цього разу студенти зібралися не лише заради свого свята, але й щоб щиро привітати керівництво з 85-річчям від дня заснування Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Зустріч пройшла у теплій невимушеній атмосфері. Насамперед студенти привітали гостей, а потім провели з ними бліц-інтерв’ю. Проректорам та деканам потрібно було чесно відповісти на запитання про студентське життя, пригадати цікаву історію чи визначну подію з часів свого студентства. Студрада також намагалася з’ясувати чим вирізняються а в чому схожі студенти різних поколінь.

Поділились спогадами про яскраві моменти свого студентського життя, привітали студентів перший проректор, професор Андрій Гедзик, проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська, проректор з науково-педагогічної роботи, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Кирдан, помічник ректора, кандидат педагогічних наук, доцент Дмитро Балдинюк, голова профкому, кандидат сільськогосподарських наук, доцент Олександр Осадчий.

Готуючись до свята, студрада провела соціологічне опитування «Викладач моєї мрії». Серед якостей, які виділили студенти - креативність, почуття гумору, освіченість, розуміння, порядність, вимогливість. Саме з гумором, з фантазією, тепло і щиро вітали студентів декани. Вони також розповіли, якими б хотіли бачити майбутніх своїх студентів.

На святі лунали численні вітання, і в тому числі музичні, жарти і сміх під час проведення різноманітних потішних й інтелектуальних конкурсів та ігор, аукціону «цінних» речей тощо.

 Це був теплий та позитивний  вечір порозуміння, гарного настрою і приємного спілкування. Такі заходи, безперечно, підтримують запальний студентський дух, додають сил і оптимізму викладачам навчати талановиту, дотепну і здібну молодь, якою є студентство УДПУ.

 

Пресцентр УДПУ