14 – 16 березня з робочим візитом до університету приїздив проректор Державної вищої школи професійної освіти імені Яна Амоса Коменського професор Александер Миколайчак.

Під час зустрічі пана Миколайчака, який є почесним професором УДПУ, з ректором Наталією Побірченко було обговорено стан і перспективи подальшої співпраці між нашими навчальними закладами. Зокрема, йшлося спільне видання наукових часописів, які б визнавалися на міжнародному рівні, про навчання українських студентів в Лєшно, а польських в Умані, а також про участь делегації УДПУ в міжнародному фестивалі «Діалог культур і народів», який проходитиме 13 – 17 травня 2013 року в Польщі.


Програма перебування також передбачала робочу нараду на чолі із проректором з гуманітарних питань Дмитром Балдинюком, на якій обговорювалася фестивальна програма виступів творчих колективів УДПУ в Лєшно.

Також відбулися продуктивні зустрічі Александра Миколачайка з деканом економічного факультету Тетяною Комар та завідувачем Польсько-української науково-дослідної лабораторії дидактики імені Яна Амоса Коменського Інною Осадченко, на яких було обговорено питання поглиблення подальшої співпраці між відповідними підрозділами навчальних закладів.