На базі Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» було проведено польсько-українську наукову конференцію «Польсько-українські відносини в контексті європейської історії XVI – XXI століть». Співорганізаторами конференції разом з ДІАЗ «Стара Умань» виступили кафедри всесвітньої історії та правознавства, історії України та Польський культурно-освітній центр Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, а також Інститут історії Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові (Республіка Польща).


Вітальне слово Анатолія Карасевича, професора, декана історичного факультету Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.


Навчальні заклади Умані та Ченстохови поєднує тривала плідна співпраця ще з 2008 року. На травневій конференції було обговорено широке коло питань спільної та неоднозначної історії сусідства польського й українського народів. Діалог проходив в конструктивній та толерантній атмосфері. Учасники конференції також ознайомилися з виставкою копій архівних фотодокументів, присвяченій 150-річниці польського Січневого повстання 1863 року.


Вітальне слово Олександра Мельничука, директора Державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань».



Виступ Тадеуша Срогоша, доктора хабілітованого, професора Інституту історії Академії Яна Длугоша в Ченстохові.



Учасники польсько-української конференції.