Підсумки проведення тижня книги у бібліотеці.

Щоб оцінити значення книги у житті людини Наукова бібліотека УДПУ імені Павла Тичини до Всеукраїнського дня бібліотек провела тиждень книги, на якому були представлені тематичні виставки: «Про все цікаве на планеті читай в журналі та газеті!» (чит. зал №1); «Бібліотека... Серце завмира» ( чит. зал №2).

Були проведені відкриті перегляди літератури «Сторінками ретроперіодики». Серед представлених видань наукові, науково-популярні, реферативні журнали минулих років ХХ століття (наприклад, «Труды по прикладной ботанике» за 1932 рік, «Ботанический журнал» за 1949 рік), які зберігаються в фондах Наукової бібліотеки.

Жвавий інтерес серед викладачів та студентів викликала виставка раритетних видань з різноманітних галузей знань під назвою: «Книзі 100 років», де експонувались книги видані 100 і понад 100 років тому.

З 1 вересня ц.р. Наукова бібліотека оголосила конкурс на краще фото на тему: «Я в бібліотеці». Він тривав по 26 вересня і переслідував таку головну мету: формування позитивного іміджу бібліотек загалом, як сучасних закладів культури та продемонструвати можливості Наукової бібліотеки як соціокультурного, інформаційного, комунікативного центру; центру підтримки освітніх процесів; вільного безперешкодного доступу до інформації; привернути увагу громадськості до проблем читання.


Напередодні Всеукраїнського дня бібліотек відбулося нагородження переможців. Відзначалися не просто найкращі читачі, а фотографи-книголюби, які цінують книги, люблять, а головне — читають їх. За призові місця боролися понад 20 студентів різних факультетів, а саме: української філології, мистецько-педагогічний, соціальної та педагогічної освіти, фізичного виховання, економічний, фізико-математичний та технолого-педагогічний. Оглянути їх роботи наші читачі мають змогу у групі Наукова бібліотека УДПУ імені Павла Тичини, що знаходиться в соціальній мережі ВКонтакті.

Переможцями творчого змагання стали:

  • 1 місце: Анна Снісаревська та Ірина Кучерява (факультет української філології);

  • 2 місце: Вікторія Коваль (факультет соціально-педагогічної освіти);

  • 3 місце: Наталія Кострига (мистецько-педагогічний факультет).


У подарунок призери отримали солодощі та цінні книги. А учасникам, які не стали переможцями ініціатори конкурсу щиро дякували, що були небайдужими: «Не полишайте нас і на наступний рік читайте, фотографуйте, насолоджуйтесь життям, гарними книгами та фотознімками!» Організатори щиро вдячні також Марічці Федорів (історичний факультет) за виконання пісень «Ой під вишнею, під черешнею» та «Про Україну».


Окрема вдячність ведучим - студентам факультету соціальної та педагогічної освіти Роману Дацьку та Олені Устименко.

Під час заходу нагородження переможців присутні також дізналися чимало цікавого з вікторини про бібліотеку «Історія Наукової бібліотеки імені Павла Тичини».

Кульмінацією тижня стали привітання бібліотекарів. Захоплюючий флеш-моб у дворі університету та музичний вернісаж влаштували студенти природничо-географічного факультету (організатор заступник декана з виховної роботи Галина Дрозденко). Приємні слова та пісні звучали з вуст студентів, викладачів фізико-математичного та технолого-педагогічного факультетів. Працівників Наукової бібліотеки вітали ректорат університету, профком, студрада, деканати та працівники структурних підрозділів нашої альма-матер.

А бібліотекарі розпочали новий конкурс: «Кращий читач року», який буде фінішувати в травні 2015 та організували поличку «Буккросінгу» в гуртожитку університету. Працівники нашої книгозбірні ставлять собі за мету намагатися вдосконалюватися і виконувати свою високу місію – служити суспільству, прагнучи задовольнити духовні та просвітні потреби університетської спільноти.

Пресцентр УДПУ