26 квітня є сумними черговими роковинами аварії на ЧАЕС, траурним днем для величезної кількості людей. Минає 28 років від страшного квітня 1986 року. Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч наших земляків. З роками притуплюється гострота пережитого, приходять нові покоління, які дедалі менше знають про страшну суть Чорнобильської катастрофи та тих людей, які віддали своє життя на поталу атомному монстру.


23 квітня в читальному залі № 3 було організовано відкриту лекцію для студентів фізико-математичного факультету присвячену Дню пам’яті Чорнобильської трагедії. На захід було запрошено ліквідатора на ЧАЕС, полковника запасу Миколу Паливоду, який під час лекції розповів цікаві та водночас страшні факти про Чорнобильську катастрофу, про людей, які героїчно, жертвуючи своїм життям та здоров’ям, ліквідовували наслідки Чорнобильської катастрофи, закликавши тим самим молодь берегти наше довкілля і те, що маємо.



Студенти, разом з усіма присутніми, вшанували пам'ять про загиблих під час Чорнобильської аварії хвилиною мовчання.

24 квітня на зустріч зі студентами історичного факультету завітали голова Уманської міжрайонної організації «Союз Чорнобиль» Юрій Березовський та ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, полковник Микола Богданович. Щемлива розповідь про трагічні події 28-річної давності, непохитний патріотизм та рішуча готовність вести боротьбу з ворогом видимим чи не видимим не могли залишити байдужими нікого.




Побажання міцного здоров’я, оптимізму та життєвих гараздів від декана факультету професора Тетяни Кузнець та щирі оплески від студентства були виявом щирої подяки героям за їх подвиг.

А 25 квітня студентство історичного факультету вшанувало пам'ять загиблих хвилиною мовчання біля пам’ятника ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС.


Світла пам’ять усім, кого забрав від нас Чорнобиль. А живим – низький уклін і побажання здоров’я та уваги суспільства і держави.

Пресцентр УДПУ