Літо – найбільш сприятливий період для зміцнення здоров’я дітей, їх повноцінного розвитку. Широке використання повітря, сонця, води, збагачене свіжими ягодами і фруктами харчування, скорочення навчального навантаження, підвищення рухової активності справляють на дитину суттєвий оздоровчий вплив. Це все можна отримати звичайно не в місті на асфальті, а відправивши дитину у оздоровчі табори.

Профспілкова організація Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини не стоїть осторонь цього завдання. Більш того, профспілка вишу оздоровлення та відпочинок дітей і підлітків працівників нашого вузу вважає пріоритетним напрямком у своїй роботі. Зазначене питання завжди стоїть на особливому контролі у голови профкому УДПУ Олександра Осадчого та його помічників. Так, у червні 2014 року було оздоровлено 46 дітей, з них 40 у пришкільних таборах (100% оплата за рахунок профкому) та троє у дитячих оздоровчих закладах санаторного типу - у ДОТ«Патрія» м. Білгород-Дністровський.Впродовж липня в рамках літньої оздоровчої кампанії 2014 року було здійснено оздоровлення дітей працівників нашого університету як за рахунок коштів профспілкового комітету, так і за рахунок Фонду соціального страхування у дитячих оздоровчих таборах. Зокрема, за рахунок профспілкового комітету було частково відшкодовано вартість путівки (40%) за перебування дітей у дитячому оздоровчому таборі «Мрія» м. Черкаси та у таборі «Бригантина» Кіровоградської області Новоархангельського району. та в дитячому оздоровчому таборі «Чапаєвець» с. Чапаєвка Золотоніського району. За рахунок Фонду соціального страхування частково відшкодована (30%) вартість путівок в дитячі оздоровчі табори «Патрія» м. Білгород-Дністровський, «Україна» м. Черкаси та «Чапаєвець» с. Чапаєвка Золотоніського району. На серпень замовлені путівки на відпочинок дітей у дитячому оздоровчому таборі «Мрія» м. Черкаси та у таборі «Бригантина» Кіровоградської області Новоархангельського району.

В загальному на оздоровлення дітей працівників цьогоріч було виділено 22 631 грн.

Про успіх кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей можна судити з їх яскравих вражень про перебування в оздоровчих закладах.

Пресцентр УДПУ