Викладачі кафедри теорії та методик дошкільної освіти Тетяна Дука та Ірина Підлипняк взяли активну участь у навчально-методичному семінарі для педагогів дошкільних навчальних закладів «Оздоровчі технології в умовах сучасного дошкільного закладу та сім’ї», який проводився на базі ДНЗ № 23 м. Умані.

Викладачі ознайомили вихователів з нетрадиційними здоров’язберігаючими технологіями в роботі з дітьми дошкільного віку та звернули увагу на оздоровчі технології в умовах різновікової групи.




В основу виховної системи покладено усвідомлений рух в ім’я творення здоров’я. Практичне використання нових психолого-педагогічних і медичних досліджень надає можливість в умовах дошкільного закладу систематично задовольняти потребу в русі не лише дітям, а й вихователям.

Загалом, актуальність формування здоров’я дітей в умовах дошкільного закладу і зниження їхньої захворюваності сприяє глибокому вивченню оздоровлювальних систем студентами вищих педагогічних навчальних закладів, педагогами та вихователями закладів освіти. Це дає можливість систематизувати та розробляти здоров’яформуючі і здоров’язбережувальні педагогічні технології, ефективно формувати, зберігати, зміцнювати, відновлювати здоров’я дошкільників.

Пресцентр УДПУ