У польському культурно-освітньому Центрі УДПУ відбулося засідання активу студентських рад уманських і черкаських вишів. Ініціатором зустрічі виступив Черкаський державний технологічний університет. Серед запрошених були представники Уманського гуманітарно-педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка, Уманського медичного коледжу, Уманського обласного музичного училища ім. П.Д.Демуцького, Уманського національного університету садівництва (УНУС), Агротехнічного коледжу, ну і, звісно, ініціаторів зустрічі – Черкаського державного технологічного університету.

Активна молодь у теплій, неформальній атмосфері обговорювала питання, котрі найбільше турбують студентство. Сьогодні студентське самоврядування. з формального атрибуту демократії перетворилося на важливий інструмент самоорганізації студентства, його діяльність є соціальною необхідністю. Студради беруть на себе функції організаторів студентського життя. Фактично невичерпні можливості має громадське самоврядування студентів для організації ефективної виховної роботи в навчальних закладах.

Отож, на виїзному засіданні студентських рад відбувся широкий обмін досвідом. Юнаки та дівчата обговорювали права і можливості студентської ради — фінансування, наявність власного приміщення та оргтехніки, можливість отримати субсидії на проживання в гуртожитку. Це далеко не всі питання, що турбують студентів коледжів та університетів. «Вирішувати разом! Бути в епіцентрі живих подій!» - стало девізом конференції. Представники вузів, в яких діють встановлені правила, ділились як їм вдалось цього досягти.

Прогресивна молодь не стоїть осторонь державних і молодіжних справ, розвивається. Студенти організовують активний  відпочинок: цікаві наукові і розважальні проекти, спортивні змагання, квести, вечірки, — саме те, що студентам найбільше до душі.

Які цікаві заходи і проекти запровадженні в УДПУ, чим живе студентство розповіли члени студентської ради господарів заходу — заступник голови студентської ради Юлія Похолюк та член студради Діана Подреза. Тематичний кінозал, неформальні зустрічі з керівництвом ВНЗ, видання брошури «Мистецький фронт» і газети «СтудLife», діяльність національно-патріотичного табору «Дія» та волонтерського сектору, благодійні ярмарки книг, зустрічі з відомими та цікавими людьми різних професій, творчими колективами, яскравими особистостями тощо.

Для колективу педуніверситету характерні довірливі партнерські взаємини між педагогами і студентами, спільний пошук шляхів розв’язання багатьох проблем сьогодення. Перевага надається заходам, де студентська молодь сама проявляє активність, творчу ініціативу.

Студентство УДПУ є ініціатором багатьох доброчинних та соціальних проектів. Безліч благодійних акцій було проведено на допомогу воїнам АТО та родинам загиблих, для дітей дитячого притулку. Великий резонанс в Черкаській області викликали соціальні хореографічні проекти УДПУ на протидію поширенню наркоманії «Право на життя» та безліч інших заходів національно-патріотичного спрямування. Ці творчі знахідки викликали жвавий інтерес студентів інших вузів, котрі підкреслили креативність та мобільність студентської ради УДПУ.

«Хто має молодь – той має майбутнє», — говорили у давнину. Наша молодь отримує надійні знання. Вона готова до перетворень, в її душах палає чистий вогонь прогресивних змін, патріотизму та любові до України, до її працелюбного народу, до неперевершеної краси її землі. З таким солідним багажем студентська молодь робить крок у третє тисячоліття. Від її суспільної свідомості залежить майбутнє України. Адже нову державу будувати молодим!

Пресцентр УДПУ