3 квітня 2014 року в Інституті перепідготовки та підвищення кваліфікації НПУ імені М.П. Драгоманова за сприяння ГО «Асоціація міжнародної освіти, науки і культури» відбулася Друга Міжнародна науково-практична конференція «Актуальні проблеми міжнародної післядипломної освіти: стан та перспективи розвитку». У конференції взяли участь проректори з міжнародної діяльності і начальники відділів по роботі з іноземними громадянами 43 вищих навчальних закладів України, представники консульств і посольств африканських країн, закордонних громадських організацій і рекрутингових агентств з 14 країн світу.


Конференція мала на меті не тільки обговорення питань щодо удосконалення нормативно-правової бази підготовки іноземних громадян, а й ознайомлення представників рекрутингових компаній з особливостями діяльності ВНЗ України. Учасники конференції виділили нові орієнтири розвитку міжнародного співробітництва у сфері вищої освіти з урахуванням накопиченого досвіту ВНЗ України і світової практики.

Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини представила завідувач відділу по роботі з іноземними громадянами Надія Ремезовська, котра розповіла, що університет розпочав підготовку іноземних громадян у 2012 році. Міжнародне студентство УДПУ представлене такими країнами, як Алжир, Вірменія, Азербайджан, Китай, Польща, Ізраїль, Грузія, Намібія, Свазіленд, Ботсвана, Гана. Навчальний заклад вже досяг значних результатів у напрямку підготовки вітчизняних фахівців і також спрямовує свою діяльність на підготовку спеціалістів для інших країн світу. Представники рекрутингових компаній зацікавилися матеріально-технічною базою університету, високим рівнем, який він посідає за результатами різних рейтингів.

Результатом конференції став приїзд директора відділення Міжнародної організації підтримки студентів в Африці містера Альфреда Ельвіна Аннана. Ця організація також є партнером Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у співпраці при проведенні набору на навчання іноземних громадян. Містер Альфред Ельвін Аннан відвідав ряд заходів, поспілкувався зі студентами та викладачами, відзначив високий рівень підготовки фахівців в УДПУ, прекрасні умови навчання і проживання студентів. Пріоритети університету – якість, доступність, привабливість – були гідно оцінені директором Міжнародної організації підтримки студентів.

Пресцентр УДПУ