Вже кілька років поспіль студенти-хореографи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини вітають молодь міста з Міжнародним днем студента новою танцювальною програмою. І цей рік не став винятком. Усі охочі мали змогу долучитися до прекрасного, побачити танцювальну постановку «Навколо світу за 60 хвилин», яка відбулася 14 листопада в Уманському міському будинку культури.


Шквал емоцій та величезну насолоду отримав кожен, хто завітав на справжнє свято танцю. Різнопланові хореографічні вміння молодих постановників, а вони ж є і виконавцями, просто вражала. Цікаво, що вся вистава – це творчий проект студентів 34 групи мистецько-педагогічного факультету нашого університету. В групі лише 12 студентів, а під час вистави складалось враження, що участь у ній бере щонайменше кілька десятків чоловік. Учасники надзвичайно швидко змінювали образи, тобто не лише костюми, а й характери. Студенти подарували чудову подорож за допомогою використаних ними елементів сучасного і класичного танцю, а також танців народів світу. Відповідний колорит створювала і вдало підібрана музика, і костюми, і відео, що допомагало усім присутнім полинути думками в ту чи іншу країну. Не зважаючи на труднощі, які виникали в процесі підготовки, їхня дружба, творчість, наполегливість та самовідданість перемогли, і 14 танців, об‘єднаних однією сюжетною лінією, є доказом того. Як сказали самі студенти: «…ми всі танці та сюжети ставили разом, не дивлячись ні на що, відвідували усі репетиції, бо ми цим живемо». Та все це, звичайно ж, було б неможливим без керівника - кандидата педагогічних наук, доцента, завідувача кафедри хореографії та художньої культури Людмили Андрощук. Звичайно, її ідея, сюжет, організація, творчість, довіра і натхнення не могли не запалити цю талановиту молодь. На таких керівників хочеться рівнятись.



Вдячні студенти і тим людям, без яких було б складно реалізувати цей задум, людям, які допомагали, надихали, сприяли та підтримували: ректору університету Наталії Побірченко, проректору з гуманітарних питань Дмитру Балдинюку, голові профкому Олександру Осадчому, декану мистецько-педагогічного факультету Олені Дудник, завідуючій виховним відділом Наталії Ревнюк, завідуючій відділу у справах сім‘ї та молоді міської ради Марині Яковенко, директору міського будинку культури Володимиру Трояну.

А на завершення усі хореографи, що знаходились у залі, під звуки запальної сучасної музики вийшли на сцену і, щоб запалити усіх енергією танцю, блискавично продемонстрували флешмоб, постановку якого зробила випускниця, а нині викладач кафедри хореографії та художньої культури Ірина Грошовик. Більше пів сотні студентів рухалися, як одне ціле, як один живий організм, що дихає і живе танцем.

Тож побажаємо нашим юним хореографам натхнення, наснаги та нових творчих здобутків!





Пресцентр УДПУ