На факультеті іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у рамках спільного проекту МОН України та Британської Ради Україні «Шкільний вчитель нового покоління» відбувся регіональний науково-методичний семінар «Нові підходи до організації педагогічної практики майбутніх учителів англійської мови».

Із вітальним словом до учасників семінару звернулись проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва університету, кандидат історичних наук, доцент Владилена Сокирська та т.в.о. декана факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Постоленко.

Про перебіг спільного проекту МОН України та Британської ради в Україні «Шкільний вчитель нового покоління» та про нову програму з методики навчання англійської мови повідомила завідувач Лабораторії навчання іноземних мов Регіонального центру навчання іноземних мов факультету іноземних мов, завідувач кафедри англійської мови та методики її навчання, кандидат педагогічних наук, доцент Алла Гембарук.

Заступник декана з педагогічної практики факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Бевз розповіла про нові підходи до організації педагогічної практики майбутніх учителів англійської мови.

У рамках роботи семінару Олена Бевз також провела тренінг «Новий формат навчальної практики з англійської мови», де учителям та викладачам-учасникам семінару було запропоновано опрацювати завдання, подібні до тих, із якими будуть працювати студенти-практиканти під час проходження педагогічних практик у школах.

Під час виконання завдань учителі визначили нові форми роботи студентів-практикантів та труднощі у роботі над тим чи іншим видом завдань. По завершенню семінару всім учасникам було вручено сертифікати.

Детально про особливості нової програми можна ознайомитись на веб-сторінці проекту «Шкільний вчитель нового покоління» http://www.britishcouncil.org.ua/year-of-english/projects/presett.

 

Пресцентр УДПУ