На запрошення польських партнерських навчальних закладів делегації Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у складі ректора університету, професора Олександра Безлюдного, першого проректора, професора Андрія Гедзика, проректора з наукової роботи та міжнародного співробітництва, професора Владилени Сокирської, декана факультету фізики, математики та інформатики, доцента Тетяни Махомети, декана природничо-географічного факультету, доцента Валерія Миколайка та викладача факультету фізичного виховання Руслана Маслюка взяли участь у святкових заходах до початку нового навчального року в Академії імені Яна Длугоша в Ченстохові, в Інституті європейської культури Познанського університету імені Адама Міцкевича в Гнєзно та Державній вищій школі професійної освіти в місті Лєшно.

У ході візиту адміністрації цих навчальних закладів запропонували розширити домовленості про співробітництво з нашим університетом. Підписано додаткові угоди щодо участі студентів УДПУ у програмах подвійного диплому. Це створює нові шанси бакалаврам та магістрам нашого університету пройти курс паралельного навчання у престижних польських вузах, отримати диплом про другу вищу освіту. І дуже важливо! Студентам Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, які вирішили здобувати другу вищу освіту за кордоном, буде забезпечено безкоштовне навчання і проживання у партнерських вузах.

Отож, міжнародне співробітництво Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини стає все ефективнішим. Так, кооперація в сфері освіти між УДПУ та польськими вищими навчальними закладами триває понад десять років і передбачає участь студентів та викладачів університету у програмах академічної мобільності, стажуваннях, різноманітних наукових та культурних заходах.

Значно розширюючи горизонти співпраці з вузами Європи, університет створює собі імідж навчального закладу, де дбають якість освіти та про майбутнє своїх студентів. Отримання ними двох дипломів розширює можливості працевлаштування випускників як в Україні, так і на теренах країн Європейського Союзу.

Пресцентр УДПУ