Для студентів Уманського державного педагогічного університету навчальний 2013-2014 рік розпочався з приємної події – поїздки до Канева – древнього міста Черкащини. Близько 50 студентів факультету соціальної і психологічної освіти, мистецько-педагогічного та історичного факультетів другого вересня відвідали одне із найстаріших міст України. Поїздка була приурочена до відкриття Канівського гуманітарного інституту Уманського педагогічного університету імені Павла Тичини.


Після офіційної частини, яка була короткою, але яскравою, для студентів університету було проведено захоплюючу екскурсію містом. Навіть погода, яка іноді швидко псувалась, не погіршила настрою.

Студентам показали історичні місця міста, древній собор, Канівську ГЕС та водосховище. Але квінтесенцією поїздки можна по праву вважати екскурсію на Тарасову гору, де студенти змогли проникнутися особливим духом цього святого місця, багато фотографувались на пам’ять. Приємною несподіванкою виявилась екскурсія до музею Тараса Григоровича, адже понеділок – вихідний день, проте для студентів дирекція музею зробила виняток.


Гостинні канівчани перед від’їздом пригостили делегацію смачним обідом, і до Умані всі вирушили ситі й задоволені.


Студенти щиро вдячні керівництву університету, профспілковому комітету за можливість долучитись до такої важливої події та торкнутися серцем до святого місця, вклонитись Великому Тарасу напередодні його 200-літнього ювілею.


Пресцентр УДПУ