Надати учнівській молоді можливість не лише висловити своє ставлення до соціальних проблем, але й зробити власний внесок у їх вирішення – така мета Конкурсу соціальних проектів, у якому взяли участь учні 10-11 класів загальноосвітніх шкіл Умані. Співорганізаторами Конкурсу виступили факультет соціальної та психологічної освіти УДПУ імені Павла Тичини та відділ освіти Уманської міської ради.


Всього на конкурс надійшло близько 30 робіт зі шкіл міста, але до ІІ туру було відібрано 13 кращих проектів. І ось 5 листопада відбувся вирішальний етап – при поважному журі конкурсанти захищали розроблені ними проекти за такими тематичними напрямками:

  1. «Моя сім’я – моє багатство»;
  2. «Розумне суспільство проти насильства»;
  3. «Українці – нація здорових людей»;
  4. «Гарна освіта сьогодні – справжній професіонал завтра»;
  5. «Чиста планета починається із кожного з нас».

З вітальним словом до учасників конкурсу звернулася проректор з наукової роботи університету доцент Олена Ярошинська. Олена Олександрівна зазначила, що Конкурс соціальних проектів проводиться вперше та наголосила на важливості співпраці факультету зі школами міста, місцевою владою, побажала учасникам, гостям та організаторам змістовної роботи, творчої наснаги і впевненості у власних силах.


Кожен фіналіст Конкурсу намагався аргументовано, залучаючи яскраві медіа-презентації та наукові викладки, переконати журі, що розроблений ним соціальний проект вартий перемоги.

До журі ввійшли авторитетні фахівці – головний спеціаліст відділу освіти Уманської міської ради Світлана Чорна (голова), декан факультету соціальної та психологічної освіти доцент Оксана Кравченко, головний спеціаліст відділу у справах сім’ї та молоді Уманської міської ради Наталія Вдовиченко, доценти кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Олена Балдинюк та Ірина Албул.


Після завершення презентацій-захистів та бурхливого обговорення журі винесло свій вердикт:

І місце виборола учениця 11 класу ЗОШ № 11 Анастасія Поліщук.

ІІ місце розділили Олександра Денисюк (учениця 11 класу Уманського НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І–ІІ ступенів ім. Ю. О. Гагаріна – педагогічний ліцей») та Анастасія Бордилєва (учениця 10 класу ЗОШ № 11).

ІІІ місце – Анна Войтович (учениця 11 класу ЗОШ № 1), Димитрій Стріченко (учень 11 класу ЗОШ № 12) та Тетяна Яськів (учениця 10 класу Уманського НВК «Загальноосвітня школа І–ІІІ ст. № 7 – колегіум»).







Переможці отримали дипломи та грошову винагороду.