28 березня за ініціативи співробітників науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта», зокрема доцента Ганни Гончаренко та професора Світлани Совгіри, студентського самоврядування природничо-географічного факультету проведено щорічну міжнародну акцію «Година Землі», яка започаткована Світовим фондом дикої природи.

Активними учасниками акції, що відбулася на території нового корпусу університету, стали викладачі та студенти природничо-географічного факультету, вчителі, батьки та учні загальноосвітньої школи №3 міста Умань. Саме в такий символічний спосіб – вимкненням світла на одну годину та проведенням невеликого концерту на фоні запалених свічок – організатори та учасники природоохоронного заходу намагалися привернути увагу до необхідності економії енергоресурсів та глобальної проблеми зміни клімату на Землі.










Організатори екологічної акції акцентували увагу на тому, що майбутнє планети залежить від спільних дій людей всього світу. А Година Землі - це набагато більше, ніж вимкнути світло на одну годину один раз на рік. Година Землі - це прості щоденні дії, які повинен виконувати кожен задля поліпшення загальної екологічної ситуації: виключати за собою світло і воду, заощаджувати електрострум та теплову енергію, переробляти папір, їздити на велосипеді, бережливо ставитись до природного довкілля та багато іншого. Подбаймо про майбутнє сьогодні!

Пресцентр УДПУ