Польський культурно-освітній центр УДПУ координує участь нашої молоді в програмах академічної мобільності в Польщі, завдяки яким наші студенти мають унікальну можливість відчути себе студентами європейського ВНЗ. Для них відкрилися широкі можливості не тільки у навчанні і проведенні досліджень, а й у вивченні мови, адже вони торкнулися глибин польської культури, познайомилися з традиціями та знайшли нових друзів.

Представниця факультету української філології, студентка четвертого курсу Юлія Карпик перебуває зараз на навчанні в Державній вищій школі професійної освіти імені Яна Амоса Коменського в місті Лєшно.


Дівчина залюбки поділилася своїми враженнями від перебування у Польщі. „Це не перше моє знайомство із Польщею. Минулого року я була учасницею літньої школи у Варшаві. Повернулась із масою позитивних вражень. Тому кожен наступний аналогічний проект був для мене цікавим і, на моє переконання, необхідним для розширення мого світогляду, дружнього спілкування. Важливою ознакою нинішньої програми академічної мобільності, учасницею якої я стала, є можливість перебування в іншомовному середовищі та подальша підтримка контактів із носіями цієї мови,” – розповідає майбутній філолог Юлія Карпик.


Перебуваючи в Польщі, вона акцентує на привітності й турботі відповідальних людей, котрі опікуються студентами програми академічної мобільності. Крім того, дівчина має гарну підтримку з боку польських студентів, які навесні навчалися в нашому університеті. Щодо атмосфери в польському ВНЗ, то Юлія вказала на простоту й невимушеність на заняттях. Вона знайшла у Лєшно багато друзів і однодумців, які не дозволяють їй сумувати на чужині.

Бажаємо Юлії здобути необхідний досвід і реалізувати усі свої мрії.

Польський культурно-освітній центр