Група науковців університету на чолі з ректором доктором педагогічних наук, професором, членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України Наталією Побірченко взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Ефективні технології навчання та виховання в контексті Болонського процесу», яка відбулася у Донбаській національній академії будівництва і архітектури (м. Макіївка, Донецька область) 18-19 квітня.

На конференції розглянуто питання інтернаціоналізації освітніх систем, забезпечення якості та ефективності вищої освіти, законодавчого забезпечення модернізації вищої школи, інновацій у навчальному процесі, інтеграції наукової діяльності та її ролі у підготовці фахівців.


Відкриваючи пленарне засідання, Перший заступник Міністра освіти і науки України Євген Суліма порушив питання поліпшення якості освіти в контексті Болонського процесу, що вимагають впровадження нових технологій, розвитку і зміцнення наукової складової ВНЗ, подальшого розвитку дистанційної освіти. Все це, на думку Євгена Миколайовича, забезпечить гідну підготовку бакалаврів, магістрів, аспірантів.

У наукових дискусіях також взяли участь зарубіжні гості, зокрема вчені з Італійської Республіки, Чеської Республіки, Російської Федерації та ін.

Цікавою також була культурна програма конференції: учасники конференції ознайомилися з виставкою досягнень викладачів і вчених ДонНАБА у сфері освітньої та наукової діяльності, соціального захисту, відвідали філіал музею «Історія Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.».



Але родзинкою культурної програми, без сумніву, стало заснування біля головного корпусу Донбаської національної академії будівництва і архітектури (м. Макіївка) «Алеї України», – Перший заступник Міністра освіти і науки Євген Суліма разом з ректорами вищих навчальних закладів та студентами висадили дерева напередодні Дня захисту навколишнього середовища.

«Нехай ця Алея символізує єдність наших інтересів, цілей та завдань», – наголосив Євген Суліма.

На «Алеї України» ростиме також деревце, посаджене ректором нашого університету Наталією Побірченко.


Пресцентр УДПУ