Представники нашого університету взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток професіонала та професіоналізму: теорія і практика», організованої Українською академією акмеологічних наук за ініціативи президента академії, доктора філософських наук, професора, академіка Віктора Огнев’юка та спроектовано у напрямі дослідження технології розвитку професіоналізму як необхідного чинника сучасної акмеособистості задля ефективного здійснення всіх видів професійної діяльності. (Акмеологія є наукою, яка вивчає розвиток людини на щаблі дорослості і досягнення нею вершини в цьому розвитку як природної істоти (індивіда), як особистості і як суб'єкта діяльності (головним чином як професіонала. Акмеологія - нова наука, що знаходиться в стадії активного становлення).




У рамках роботи конференції відбулася дискусія у форматі відео-дискусії з науковцями із Болгарії. Провідні вчені України і Болгарії обговорили актуальні питання акмеології шкільної і вищої освіти, спрямованої на формування акмекомпетентності особистості, особистісно-професійного зростання.

У роботі круглого столу взяла участь і виступила кандидат педагогічних наук, доцент Уманського державного педагогічного університету Ірина Кучеренко. Під час пленарного засідання їй було вручено диплом члена-кореспондента Академії акмеологічних наук України.

Пресцентр УДПУ