Студентка факультету іноземних мов Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Оксана Мельничук виграла стипендію та приступила до навчання за програмою Eminence II в Університеті Ровіра і Вергілі (Universitat Rovira i Virgili). Це державний університет у м. Таррагона (Іспанія). Термін навчання складатиме 10 місяців.

Університет Rovira i Virgili є одним з провідних вищих навчальних закладів Іспанії. Він являє собою цілий комплекс кампусів, факультетів, технікумів і коледжів, які об'єднуються в єдиний навчальний центр. Університетська освіта в Таррагоні бере свій початок в XVI столітті, коли кардинал Г.Гаета заснував перше училище для викладання граматики, мистецтва і теології. Протягом століть на базі училища виникали різні факультети і курси з вивчення гуманітарних і точних наук. Так, в 60-х роках XX століття був відкритий коледж, де викладалася електротехніка, механіка і хімія.

Лише в 1991 році виник сучасний Універстітет Rovira i Virgili, утворений за рішенням Парламенту Каталонії. У даний час він об'єднує 12 факультетів, де навчаються близько 13 тисяч студентів з різних куточків Іспанії.

Приємно, що серед студентів і наша Оксана Мельничук. Вона розповідає, якою приємною була перша зустріч в університеті з викладачами, котрі привітали з початком навчального семестру та дали подальші настанови. Зараз Оксана наполегливо навчається, з радістю відвідує кожне заняття, адже вони неймовірно цікаві, бо викладачі подають матеріал на високому професійному рівні. «З кожним кроком відкриваю для себе щось нове, - розповідає Оксана. – Вивчаю культуру Таррагони. Надзвичайно вражена красою міста, місцеві жителі дуже привітні та дружні, тож я просто насолоджується проведенням часу в Іспанії. У позаурочний час вже побувала в Реусі, Барселоні та деяких сусідніх містечках».

Пресцентр УДПУ