17 -19 березня 2016 року у Київському Палаці дітей та юнацтва відбулась Сьома міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти - 2016» та Третя Міжнародна виставка закордонних навчальних закладів «World Edu - 2016». Організаторами широкомасштабного освітнього заходу виступила компанія «Виставковий Світ» за підтримки та участі Міністерства освіти і науки України та Національної академії педагогічних наук України.

Активним учасником міжнародної виставки став і наш університет. Під час нагородження переможців рейтингових виставкових конкурсів Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини удостоєний Гран-прі «Лідер міжнародної діяльності» та відзначений дипломом за презентацію досягнень і впровадження педагогічних інновацій у національний освітній простір.

Виставку супроводжувала змістовна тематична програма, що включала проведення науково-практичних конференцій, презентацій, семінарів, круглих столів, майстер-класів за участю провідних керівників, фахівців і науковців МОН, НАПН, Інституту модернізації змісту освіти, практичних працівників галузі та представників закордонних навчальних закладів, агенцій і міжнародних представництв.

Науково-педагогічні працівники УДПУ імені Павла Тичини ініціювали та провели під час виставки круглий стіл «Управління навчальними закладами: теорія, історія, практика», доповідачами якого стали кандидат педагогічних наук, доцент, проректор з науково-педагогічної роботи Олена Кірдан, начальник Центру культури і дозвілля «Гаудеамус» Людмила Гекалюк та аспірант Марія Кудла. Учасники круглого столу мали змогу обмінятися практичним досвідом у сфері управління навчальними закладами.

Для участі у конкурсі з номінації «Психосоціальна підтримка дітей і молоді, що знаходяться в складних життєвих обставинах» викладачі факультету соціальної та психологічної освіти підготували конкурсну роботу. Під час конференції «Сучасні виховні проблеми: виклики та шляхи їх реалізації», організованої Інститутом проблем виховання НАПН України, викладач кафедри психології, координатор Національно-патріотичного табору для студентської молоді "Дія" Мар’яна Горенко виступила із доповіддю «Громадянська соціалізація студентської молоді в умовах ВНЗ: з досвіду діяльності Національно-патріотичного табору "ДІЯ" УДПУ імені Павла Тичини». Змістовний виступ Мар`яни Вячеславівни доповнювала яскрава презентація, яка наочно ілюструвала активну діяльність студентської молоді в рамках діяльності інноваційного проекту – Національно-патріотичного табору «Дія».

Серед інших нагород, з якими повернулася делегація університету з виставки «Сучасні заклади освіти – 2016», - сертифікат «За якість наукових публікацій» за показниками рейтингу міжнародної наукометричної бази даних Scopus, Почесна грамота ректору університету, доктору педагогічних наук, професору Олександру Безлюдному за плідну організаторську діяльність із забезпечення якості національної освіти та сертифікати за участь у проведенні круглого столу та конференції.

Впродовж трьох днів роботи виставки абітурієнти та їхні батьки із цікавістю оглядали експозицію нашого університету, активно цікавилися напрямами підготовки, умовами навчання, міжнародними зв’язками вишу та можливістю навчатися за кордоном. Участь у подібних освітніх заходах – це чудова можливість презентувати власні досягнення, здобутки і вкотре довести, що УДПУ імені Павла Тичини – флагман вітчизняної освіти.

Пресцентр УДПУ