Під патронатом Міністерства освіти і науки України в м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді за підтримки провідних ІT-компаній «Kaspersky Lab» і «Скайлайн Софтвер» відбувся ІІ етап XV Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2016» — щорічне відкрите індивідуально-командне змагання учнів загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студентів та аспірантів вищих навчальних закладів, а також молодих професійних розробників складових обчислювальних систем.

Студент V курсу факультету фізики, математики та інформатики УДПУ імені Павла Тичини Павло Глухінчук, який взяв участь в Чемпіонаті, представив авторську розробку «Пакет готових рішень для реалізації функціоналу веб-сайту школи».

Цього року вперше захід відбувся за новою схемою – у вигляді публічного постерного показу з одночасним електронним представленням власних здобутків. Конкурсанти представили ідею та основні характеристики авторських розробок, відповідали на питання, поставлені членами журі.

Перемогу у змаганнях виборювали майже 200 учасників, представивши авторські апаратні і програмні розробки для обчислювальних систем у секціях: «Web розробки», «Анімаційні», «Прикладні», «Навчальні», «Ігрові», «Інструментальні», «Системні», «Спеціального призначення», «Моделі» Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт 2016» та «Апаратне управління», «Комп’ютерне мистецтво», «Короткометражний фільм», «Програмування», «Роботи» національного туру Міжнародного конкурсу «INFOMATRIX 2016».

Незважаючи на велику кількість учасників і проектів, студент нашого університету гідно представив свою розробку та зайняв І місце в номінації «За стильність оформлення та якісний інтерфейс» в категорії «Web розробки».

Ми раді вітати з перемогою Павла Глухінчука та його наукового керівника, доцента кафедри інформатики та ІКТ Галину Ткачук та побажати невпинного руху вперед. Нехай у всіх починаннях Вас супроводжують розуміння і підтримка з боку друзів, колег та однодумців, а подальша професійна діяльність буде сповнена задоволення і творчих перемог!

Пресцентр УДПУ