Понад 100 учасників взяли участь у міжнародній науково-практичній конференції, тема якої була присвячена психолого-педагогічному супроводу формування життєвої компетентності дітей дошкільного та шкільного віку. Серед делегованих осіб - науковці та освітяни України, Білорусії, Росії, Польщі, Німеччини та Великої Британії, представники міського та районного відділів освіти, державних та громадських організацій, що опікуються проблемами дошкільної освіти, викладачі, практичні фахівці дошкільної та початкової освіти, аспіранти та студенти.


Цей представницький захід готувався викладачами факультету дошкільної та корекційної освіти Інституту розвитку дитини УДПУ імені Павла Тичини. Роботу конференції було організовано у форматі пленарного засідання та 5 секцій за такими напрямами:

  • виховання і соціалізація дітей дошкільного та шкільного віку: теоретичний і практичний супровід;
  • психолого-педагогічний супровід формування життєвої компетентності дитини;
  • підготовка фахівців дошкільної та початкової освіти в контексті компетентісного підходу;
  • гуманізація освітнього простору навчального закладу як основа розвитку особистості;
  • психолого-педагогічний супровід гармонійного розвитку дітей в умовах інклюзивної освіти.



Напрацювання конференції в авторській редакції будуть видані у Збірнику наукових праць Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Авторами напрацювань є 8 докторів наук, 36 кандидатів наук, 58 аспірантів та здобувачів ученого ступеня й магістрів.

Пресцентр УДПУ