26 січня в університеті відбулося чергове засідання Вченої ради. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять загиблих на сході України.

Відповідно до порядку денного на засіданні було розглянуто низку питань навчально-наукової роботи. Так про підсумки наукової діяльності за 2014 рік доповіла проректор з науково-педагогічної роботи Владилена Сокирська. За словами Владилени Володимирівни, у 2014 році науковцями університету проведена значна робота щодо організації фундаментальних та прикладних досліджень, у сфері захисту інтелектуальної власності та патентної діяльності, інтеграції наукових досліджень і освітньої діяльності, підготовки науково-педагогічних кадрів, підвищення рівня ефективності науково-дослідної роботи молодих учених і студентів, інформатизації оприлюднення результатів наукової роботи, підтримки іміджу нашого вишу як лідера освітньої та наукової діяльності регіону.




Наочним підтвердження значних досягнення науковців за минулий рік стала виставка монографій, підручників, посібників науково-педагогічних працівників кожного факультету.




В обговоренні питання взяли участь директор Інституту міжнародного співробітництва, координатор міжнародної діяльності Оксана Заболотна, директор Інституту природничо-математичної та технологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор Олександр Коберник та завідувач кафедри теорії та методик дошкільної освіти, керівник лабораторії “Дошкільна освіта: історія, перспективи розвитку в ХХІ столітті”, доктор педагогічних наук, професор Інна Рогальська-Яблонська. Члени Вченої ради схвалили результати наукової діяльності університету за 2014 рік.

Продовжив засідання надзвичайно приємний момент – Урочиста Академія. Голова вченої ради, професор Олександр Безлюдний вручив атестат професора, дипломи доктора, кандидатів педагогічних наук та почесні грамоти і подяки працівникам університету за результатами роботи у 2014 році.

Атестат професора урочисто одержала доктор педагогічних наук Лідія Мамчур; диплом доктора педагогічних наук - Ірина Білецька, дипломи кандидата педагогічних наук - Алла Паладьєва, Лілія Гребінь, Ірина Підлипняк.






Почесними грамотами Міністерства освіти і науки України нагороджені Оксана Заболотна - завідувач кафедри іноземних мов, Ірина Білецька - виконуюча обов’язки завідувача кафедри теорії та практики іноземних мов, Оксана Зелінська - доцент кафедри української мови та методики її навчання та Анатолій Карасевич - завідувач кафедри суспільних дисциплін.




Подяки Міністерства освіти і науки України Олександр Іванович вручив завідувачу кафедри маркетингу та управління бізнесом Ользі Чирві, професору кафедри фізики і астрономії та методики їх викладання Михайлу Дудику, доценту кафедри технологічної освіти Олегу Мелентьєву.




Наш університет постійно примножує свої здобутки і напрацювання. І основа цієї позитивної тенденції – кропітка та щоденна робота університетських учених: як досвідчених, так і молодих. Бажаємо науковцям подальших успіхів та плідних здобутків на науковій ниві!

Пресцентр УДПУ