Сьогодні в УДПУ відбувся День відкритих дверей для абітурієнтів. Проведенню таких заходів щоразу передує серйозна підготовча робота. Викладачі та студентський актив, працівники відділу профорієнтаційно-кар’єрного орієнтування та доуніверситетської освіти координують та заздалегідь розважливо проводять підготовчо-організаційні заходи, щоб абітурієнти могли отримати якомога більше корисної й потрібної їм інформації.

Отож в холі нового корпусу привітно зустрічали майбутніх студентів, організовано провели їх реєстрацію. Всього на День відкритих дверей прибуло близько 700 абітурієнтів із Черкаської, вінницької, Кіровоградської, Київської, Одеської, Миколаївської та хмельницької областей.

Відбулися оглядова екскурсія університетом, перегляд презентаційних фільмів про університет. У фойє навчальних корпусів усі присутні мали змогу переглянути інформаційні тематичні стенди, отримати друковані матеріали профорієнтаційного характеру. На факультетах мистецтв та дошкільної та корекційної освіти, приміром, влаштували виставку творчих робіт викладачів та студентів.

Абітурієнти ознайомились із навчальними аудиторіями та науково-дослідними лабораторіями, побували у спортивному та тренажерному залах. Ознайомлення з організацією навчального процесу та діяльністю університету провели декани, завідувачі кафедр, викладачі, студенти. Під час зустрічей абітурієнтів з деканами та професорсько-викладацьким складом факультетів відбулися презентації факультетів, озвучувалась детальна інформація про окремі напрями підготовки фахівців. Абітурієнти цікавились інформацією про програми міжнародного співробітництва, зокрема, про міжнародні програми стажування студентів за кордоном, про можливість військової підготовки, дозвілля.

Найбільш об’єктивну характеристику своїй альма-матер давали студенти. Представники студентських рад факультетів, студдекани розповіли про діяльність студентського самоврядування. У стінах нашого університету злагоджено функціонують студентські організації (Студентський рада, Студентська Профспілка, Студентське Наукове Товариство), які допомагають кожному студенту всебічно розвиватись й робити життя цікавим та яскравим. У вузі діють студентська соціально-психологічна служба (при ФСПО), спортивні секції, команди КВН, творчі об`єднання. У соціально-культурній структурі ВНЗ функціонують студентський клуб, загальноуніверситетські художні колективи, більшість із яких вже мають свою славну історію, а дев’яти присвоєно почесне звання «народний».

Та чи не найголовніше для абітурієнтів - ознайомлення з правилами вступної кампанії 2016-2017 рр., які провели співробітники відділу профорієнтаційно-кар’єрного орієнтування та доуніверситетської освіти університету. Вони відповіли на запитання майбутніх абітурієнтів.

Серед переваг вступу до університету - висока кількість держзамовлення, якість отриманих знань, ґрунтовна теоретична й практична підготовка, потужна матеріально-технічна база. Керівництво УДПУ піклується, щоб навчання було не тільки корисним, але і цікавим та якісним. Гості університету відзначали собі як великий плюс, що у процесі підготовки фахівців велика увага приділяється викладанню іноземних мов (як в рамках навчальної програми, так і факультативно), володіння якими розширює можливості працевлаштування та отримання додаткових знань і навичок в ході практики і зарубіжних стажувань.

З більш детальною інформацією про Правила прийому на 2016-2017 рр. можна ознайомитись безпосередньо в Приймальній комісії УДПУ за адресою м. Умань, вул. Садова 2, контактний телефон (04744) 4-05-20, Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. чи на сайті університету в рубриці «Вступникам».

Пресцентр УДПУ