Сьогодні, у перший день жовтня, відзначають Міжнародний день музики. Імовірно, дата для святкування цього дня була обрана не випадково: осінь є улюбленою порою року творчих людей - багатьох видатних художників, музикантів та письменників. Осіння пора вражає нас красою і різноманітністю, як сама музика.

Вітаємо всіх композиторів, музикантів, співаків, диригентів, усіх, хто просто любить музику з цим чудовим святом! Особливі вітання викладачам, студентам, співробітникам кафедри музичного мистецтва нашого університету (завідувач кафедри, кандидат педагогічних наук, доцент, заслужений працівник освіти України Дмитро Балдинюк). Шлемо щирі вітання також нашим славним музичним колективам, котрі, даруючи свою самобутню і променисту творчість людям, приносять славу нашому навчальному закладу. А це народний аматорський колектив академічної манери співу - жіночий академічний хор «Юність», український народний хор «Кобзар», чоловіче вокальне тріо «Гонта», ансамблі «Музичні візерунки», «Акварелі», «Намисто», талановиті сольні виконавці.

Бажаємо всім натхнення, творчих успіхів і досягнень. Нехай Ваші твори викликають у людей тільки позитивні емоції і прагнення створювати щось нове і добре.

Ректорат
Профком
Студрада

Довідково. Міжнародний день музики був призначений на 1 жовтня 1975 року за рішенням ЮНЕСКО з ініціативи композитора-класика ХХ століття Дмитра Шостаковича. З того часу Міжнародний день музики відзначається щорічно на концертах і музичних фестивалях в усьому світі великими концертними програмами за участю кращих артистів і художніх колективів. У цей день звучать безсмертні твори, що увійшли до скарбниці світової культури. Для музики немає ні національних, ні релігійних перешкод.