Нещодавно команда хореографів УДПУ здобула перемогу у Першій міжвузівській студентській олімпіаді зі спеціальності «Хореографія», яка відбулася у м. Одеса. Сьогодні – чергова перемога! Студенти спеціальності «Музичне мистецтво» досягли гарних результатів на ІІ Міжнародному фестивалі-конкурсі «Музичні перлини», що також проходив у Південній Пальмірі.

Студенти факультету мистецтв брали участь у конкурсній програмі цього Міжнародного конкурсу у різних номінаціях і своїми виступами довели, що вони — справжні музичні перлини нашого університету. Так, у номінації народні інструменти виступали: народній інструментальний ансамбль «Акварелі» (художній керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри інструментального виконавства Віра Калабська) у складі студентів Анни Ранчіч, Тамари Міловановіч, Надії Млєво, Владислава Коваленка, Катаріни Богічевіч, Владислава Іванова та викладачів Віри Калабської, Лесі Тарасюк; тріо «Srbianstar» (художній керівник – доктор педагогічних наук, завідувач кафедри інструментального виконавства, професор Олена Устименко-Косоріч) у складі Йована Дрманіча, Александра Джорджевіча та Дарко Марковіча.

У номінації «Класичний вокал» виступив молодіжний камерний хор студентів та викладачів факультету мистецтв (керівник — викладач Оксана Прокулевич) зі свою програмою, у якій фрагмент із Меси миру та українська народна купальська пісня «Розкопаю я гору» (обробка Олександра Некрасова).

У номінації духові та ударні інструменти сольну конкурсну програму виконував студент Вдалислав Іванов (клас викладача Руслана Мельниченка), а допомагала йому – концертмейстер, викладач кафедри інструментального виконавства Ірина Бойко.

Соліст, молодіжний камерний хор та творчі колективи кафедри інструментального виконавства здобули звання лауреатів І ступеня.

На фестивалі-конкурсі панувала здорова конкурентна атмосфера: конкурсанти підтримували та вболівали один за одного. Високий виконавський рівень та ретельно підібраний репертуар конкурсантів-переможців з Уманського вишу забезпечив не тільки їхню участь у гала-концерті, а й дозволив його завершити концертними номерами у виконанні Владислава Іванова та ансамблю «Акварелі».

Велику вдячність лауреати Міжнародного конкурсу висловлюють ректорату на чолі із професором Олександром Безлюдним, декану факультету мистецтв, доценту, заслуженому працівнику культури України Леоніду Ятлу, доктору педагогічних наук, завкафедри інструментального виконавства Олені Устименко-Косоріч, головному бухгалтеру університету Олені Арєп’євій, начальнику центру культури і дозвілля «Гаудеамус» Людмилі Гекалюк за підтримку й допомогу у підготовці до конкурсу.

Тож щиро вітаємо наших переможців та бажаємо подальших мистецьких злетів!!!

Пресцентр УДПУ