Науковий захід кафедри інструментального виконавства мистецько-педагогічного факультету УДПУ представлений на розгляд у конкурсі «Кращий захід мистецько-педагогічного факультету за 2014 рік» у номінації «Кращий науковий захід».


Проведення наукових конференцій та семінарів для їх організаторів - завжди свято, хоча це відповідальна та нелегка справа. На мистецько-педагогічному факультеті радо приймають гостей – друзів, однодумців, знайомляться з новим колегами. Тісне спілкування відбувається не тільки під час пленарного засідання, а й упродовж усіх запланованих заходів. Восени минулого року на факультеті була проведена Міжнародна науково-практична конференція «Теоретико-методологічні аспекти мистецької освіти: здобутки, проблеми та перспективи», у рамках якої відбувся майстер-клас з баянного виконавства доктора педагогічних наук, професора, завідувача кафедри інструментального виконавства Олени Устименко-Косоріч.

Олена Анатоліївна зуміла вдало поєднати різни види педагогічної роботи: наукову, практичну та концерту. Розпочався захід з ґрунтовної та цікавої доповіді «Теоретико-методологічні аспекти розвитку баянно-акордеонного виконавства Сербії та України (порівняльний аналіз)». І, як приклад вище сказаного доповідачем, педагог у практичній частині заходу попрацювала з представником сербської баянної школи – студентом 32 групи мистецько-педагогічного факультету Бояном Васічем. Для ілюстрування роботи над практичними навичками була обрана І частина сонати (до мажор) Е. Мігюля. По завершенню роботи над сонатою розпочалася кульмінаційна частина майстер-класу – концерт іноземних студентів Дарко Марковіча та Катарини Богілевич класу професора Олени Устименко-Косоріч. Прозвучали твори: Токата А.Малих, білоруська народна пісня «Перепілочка» в обробці В. Кузнєцова, Малагенья Е. Лакуона, Ла Компанела В. Вюртнера.

Пресцентр УДПУ