Науково-методичний центр «Формування національно-мовної особистості в умовах неперервної освіти» провів конкурс «Майбутній учитель-словесник ХХІ століття». Він проводився за такими програмами, як науково-методичні проекти сучасного уроку української мови, сучасного уроку російської мови, сучасного уроку української літератури, сучасного уроку зарубіжної літератури, а також народознавчий науково-методичний проект сучасного уроку та науково-методичний проект виховного заходу (мовного, літературного, народознавчого).

Другий тур конкурсу пройшов у формі відкритої конференції серед студентів V курсу факультету української філології.

З вітальним словом до присутніх викладачів, конкурсантів, студентів звернулася доктор педагогічних наук, професор Лідія Мамчур. Вона ж очолювала журі, куди ввійшли учитель української мови та літератури Уманської міської гімназії Валентина Молоканова, доктор педагогічних наук, доцент Ірина Кучеренко, кандидат педагогічних наук, доцент Любов Пархета. Журі оцінювало фрагменти сучасного уроку, проведені в умовно навчальному середовищі.

Переможцям вручено дипломи «Майбутній учитель-словесник». І місце за урок української літератури в 5 класі по темі: «Олександр Олесь «Ярослав Мудрий» (із циклу «Княжа Україна» здобула студентка 15-с групи Світлана Бондарук. ІІ місце за урок з української літератури у 7 класі на тему: «Іван Франко «Захар Беркут». Сюжет. Змалювання героїчної боротьби» студентка 12-с групи Олена Мельниченко; за урок українознавства у 9 класі «Український рушник у весільному обряді» студентка 15-с групи Іванна Височанська. ІІІ місце за урок української мови в 11 класі на тему «Риторика. Зразки промов» виборола студентка 15-с групи Наталія Юдченко.

Вітаємо переможців! Бажаємо успіхів під час реалізації креативних педагогічних ідей у майбутній професійній діяльності!

Пресцентр УДПУ