Сьогодні відбулася конференція трудового колективу університету як вищого колегіального органу громадського самоврядування вишу. У роботі конференції взяли участь 197 осіб, що становить 98% від обраних на факультетах, у відділах та інших підрозділах.

Відповідно до порядку денного делегати конференції розглянули нову редакцію статуту університету та проект Колективного договору між адміністрацією і трудовим колективом УДПУ на 2015-2016 роки.



Робота конференції була злагодженою і конструктивною. Запорукою цьому стала плідна робота університетських комісій по розробці нової редакції Статуту (голова комісії – проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Балдинюк) та з розробки Колективного договору на наступний період (голова комісії – проректор з науково-педагогічної роботи Владилена Сокирська).

Із новою редакцією Статуту університету виступив голова відповідної комісії Дмитро Балдинюк.


Необхідність розробки нового Статуту зумовлена прийняттям нового закону «Про вищу освіту». Нова редакція Статуту була представлена на вченій раді в січні поточного року, обговорена і підтримана її членами. Дмитро Іванович ознайомив делегатів конференції із ключовими положеннями нового Статуту, звернувши при цьому увагу на новації документу. Делегати конференції одноголосно проголосували за постанову про схвалення нової редакції Статуту і подання її на розгляд до Міністерства освіти і науки України.


З доповіддю про колективний договір між адміністрацією і трудовим колективом університету виступила голова комісії по розробці нової редакції колективного договору Владилена Сокирська. У своїй доповіді Владилена Володимирівна висвітлила стан виконання колективного договору в 2014 році, а також основні положення нового колективного договору. Співдоповідач голова профспілкового комітету Олександр Осадчий зазначив, що за результатами перевірок колективний договір університету визнаний якісним і найкращим на Черкащині.




Делегати конференції одноголосно проголосували за проект Колективного договору між адміністрацією і трудовим колективом УДПУ на 2015-2016 роки. Колективний договір набирає чинності з дня його підписання представниками сторін або з дня, зазначеного у ньому.

Пресцентр УДПУ