Сьогодні на центральні площі міста відбувся загальноміський захід, приурочений Дню Гідності та Свободи, в якому взяли участь представники Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Щоб віддати шану патріотизму й мужності громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави восени 2004 року, та її європейського вибору у листопаді 2013-го – лютому 2014 року, на площі зібралися представники державних установ, освітніх закладів, громадських організацій та всі небайдужі уманчани.


Із вступним словом виступила заступник міського голови Людмила Кирилюк.

Серед виступаючих був і старший викладач кафедри суспільних наук УДПУ, кандидат політичних наук Ярослав Балановський.

Криваві події на Майдані не залишили байдужими нікого. Особливо чуттєво на них відреагувала молодь. Студенти та учні подарували усім присутнім власні прозові та поетичні твори, присвячені Революції гідності. Так, авторський твір «Майдан палає у моїй душі» прочитала студентка факультету соціальної і психологічної освіти Олена Устенко.







Яскравим завершенням заходу став фінальний флешмоб у виконанні студентів нашого університету, зокрема факультету соціальної та психологічної освіти.

Пам‘ятаймо, єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! Будемо з шаною зберігати і захищати цей безцінний скарб! Хай береже нас усіх Господь і слава Йому за цю прекрасну країну - Україну!

Пресцентр УДПУ