Наш університет славиться своїми випускниками. Однією з таких є Вікторія Глобчак, яка у 2004 році закінчила мистецько-педагогічний факультет УДПУ імені Павла Тичини, а нині є керівником знаного не тільки в нашому місті, а й в Україні та за її межами дитячого хореографічного колективу «Крок вперед».

Талановитий педагог майстерно навчає своїх вихованців основам танцювального мистецтва, розкриває та розвиває творчий потенціал дітей. У кожній постановці керівник колективу намагається створити цікаву сюжетну лінію, розповісти певну історію, наповнити танець ідеєю та змістом.


Днями Вікторія Вікторівна разом зі своїми вихованцями вкотре запросила прихильників дитячої творчості та шанувальників танцю на щорічний звітний концерт. В актовій залі університету зібралися батьки, бабусі та дідусі, братики та сестрички учасників колективу та просто бажаючі, яким юні хореографи мали можливість показати свої уміння й таланти.



Програма звітного концерту була надзвичайно насиченою. Різнохарактерні хореографічні композиції чарували виконавською майстерністю, ритмічністю та артистичністю, яскравими костюмами та цікавими постановками.

У калейдоскопі різнобарвних номерів дитячою щирістю вирізнялися композиції «Карнавал папужок», «Неслухняна комашня», «На арені».

Гарного настрою присутнім додали ритмічні композиції «Шалені Пеппілоти» і «Як Остапи скарби шукали».







У колективу є гарна традиція - щороку у його репертуарі з’являються танці народів світу, що вирізняються незвичністю та красою. Цього разу ансамбль презентував киргизький танець «Курак» та грузинський – «Нарнарі».

Виступи юних танцюристів вкотре доводили, що мистецтво танцю здатне відтворити неймовірну гаму людський почуттів та емоцій, вічних життєвих цінностей та категорій, таких як добро, милосердя, чуйність, любов. Щемливими акордами концертної програми стали патріотичні танцювальні композиції «Повертайся живим», «Вільна птаха», «Прошу в неба» та задушевні «У пошуках синього птаха», «Народження янгола».

Своєрідним доповнення звітної програми став виступ хореографічного колективу «Дружки-подружки». Його засновником у 2010 році був Заслужений працівник культури України Вадим Костриця; нині керівником ансамблю є Вікторія Глобчак. Цей творчий колектив є унікальним, адже не має вікових обмежень (вік його учасників коливається від 20 до 75 років). «Дружки-подружки» представили глядачам стилізовані українські народні танці «Черевички» (соліст – Григорій Піддубний, колишній викладач хореографії УДПУ) та «Молитва за Україну», наповнені глибоким змістом та яскравим сюжетом.








Під час виконання фінальної композиції «У ритмі серця» в унісон рухалися всі учасники колективу. Неймовірне свято дитячого танцю подарувало гарний настрій усім – і виконавцям, і глядачам.

Творчий колектив «Крок вперед» є великою дружньою родиною. Нині у ньому займається більше 190 вихованців віком від 3 до 16 років. Спільна праця учасників дитячого хореографічного колективу сприяє постійному рухові вперед. Вихованці гурту залюбки беруть участь у фестивалях та конкурсах різного рівня. За чотири роки існування колектив став призером та лауреатом багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсів, неодноразово був відзначений призами за кращу балетмейстерську роботу та найкращий костюм. Ансамбль з успіхом виступав у Києві, Харкові, Чернівцях, Балті, Білій Церкві, а також у болгарському місті Варна та італійському Сан-Ремо.

У 2014 році колектив став засновником Всеукраїнського фестивалю танцювального мистецтва «GLOBAL-DANCE» в м.Умань, на який уже в перший рік проведення прибуло 27 колективів із 6 областей України.

Бажаємо колективу та його художньому керівнику гарних виступів, подальших успіхів та нових перемог!


Пресцентр УДПУ