Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини на факультеті професійної та технологічної освіти проведено ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта». Вона відбулася за участі студентів з 19 провідних вищих навчальних закладів України, а також 7 вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації.

Передувала олімпіаді виставка творчих здобутків викладачів та студентів провідних вищих навчальних закладів України, яку відвідали представники адміністрації УДПУ на чолі з ректором, професором Олександром Безлюдним.

З вітальним словом до учасників олімпіади звернулись проректор з наукової роботи та міжнародного співробітництва УДПУ, професор Владилена Сокирська, голова Всеукраїнської Асоціації наукових і практичних працівників технологічної освіти, зав. кафедри педагогіки та освітнього менеджменту, професор Олександр Коберник (УДПУ), а також голова журі - доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри основ виробництва та дизайну факультету технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г.Короленка Євген Кулик.

З програмою проведення олімпіади учасників ознайомив декан факультету професійної та технологічної освіти УДПУ, професор Станіслав Ткачук.

ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта» проводився як особиста першість у вигляді системи очних змагань майбутніх вчителів трудового навчання. У них взяли участь, як правило, студенти, які на час проведення олімпіади вивчили відповідні дисципліни.

Учасникам олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта» пропонувалися завдання, які складені з урахуванням досягнень в освітній галузі «Технології», їх розв’язання вимагало не лише знання програмового навчального матеріалу, а й опори на загально-наукову та професійно-практичну підготовку майбутнього вчителя трудового навчання та технологій.

З метою виявлення рівня професійної компетентності майбутніх учителів трудового навчання та технологій у програму Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Технологічна освіта» були включені такі етапи конкурсу: презентація здобутків факультету; розробка плану-конспекту уроку; захист творчих проектів; тестування з професійно-орієнтованих дисциплін; проведення фрагментів уроків.

За результатами проведення олімпіади відбулась церемонія вручення дипломів та грошових премій призерам, грамот учасникам, які вручили голова журі олімпіади Євген Кулик та заступник голови асоціації наукових та практичних працівників технологічної освіти, доктор педагогічних наук Сергій Ящук.

Приємно відзначити, що цього року заслужене І місце вибороли студентка ІV курсу ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди» Таїса Лінкевич та студентка  ІV курсу Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини Соломія Костів.

Щиро вітаємо переможців та їхніх наставників. Зичимо усім учасникам олімпіади подальшого творчого натхнення, нових злетів і перемог!

По завершенню олімпіади її учасники, а це студентська молодь з різних куточків нашої держави, провели патріотичний флеш-моб  - зобразили карту України і цим самим висловили своє прагнення жити у цілісній, незалежній і мирній Україні.

Пресцентр УДПУ