Сьогодні в Україні відзначають Всеукраїнський день футболу. Футбол − всенародна гра, одна з найпопулярніших на планеті - є беззаперечним лідером серед інших видів спорту за кількістю своїх прихильників.

Центром футболу в нашому навчальному закладі є факультет фізичного виховання. Його студенти завжди складали основу збірної університету, котра є постійним переможцем міської спартакіади, регулярно бере участь в обласній першості серед студентської молоді. Наші хлопці у різні роки ставали кращими на спартакіаді Черкаської області серед студентства і отримували право представляти область на наступному етапі турніру.


Звичайно, футбол популярний не тільки на факультеті фізичного виховання. Щорічно проводяться змагання між збірними факультетів та спартакіада першокурсників, де кожен студент може отримати не тільки позитивні емоції від самої гри, а й перемогти і в результаті потрапити до основної збірної університету.

Футбольною гордістю університету є наші зірки-випускники: майстер спорту Олександр Казанюк, котрий грав у ПФК «Олександрія» (перша та премʼєр-ліга України), Антон Шевчук – гравець молодіжної збірної України.

Пресцентр УДПУ