«Психологія в моєму житті: сім’я від А до Я». Нещодавно під таким гаслом на базі факультету соціальної та психологічної освіти університету відбувся міськрайонний учнівський фестиваль з психології. Взяти участь у фестивалі мали змогу команди учнів зі шкіл міста та району.

Фестиваль проходив в три етапи. І етап – це перегляд презентацій за обраними темами. ІІ етап – це конкурс «Бліц»-опитування. III етап – розв’язання психологічних ситуацій.


За роботою учасників спостерігало почесне журі: методист психологічної служби відділу освіти Уманської райдержадміністрації Тетяна Баранюк, начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту Уманської райдержадміністрації Наталія Станіславчук, кандидати психологічних наук, доцент кафедри психології Лариса Данилевич, доцент кафедри соціальної педагогіки, соціальної роботи та історії педагогіки Світлана Заєць.

Перед початком проходження всіх перерахованих етапів кожна із команд виконала невеличке завдання, а саме – представили свій колектив. У фестивалі взяли участь команди Ладижинської, Старобабанівської, Городецької загальноосвітніх шкіл I-III ступенів та Юрківського навчально-виховного комплексу «Дошкільний навчальний заклад Загальноосвітня школа I-III ступенів».







У першому етапі школярі надзвичайно цікаво показали свої презентації, під час перегляду капітани команд представляли свої роботи. Наступний тур Фестивалю «Бліц»-опитування полягав у швидкій відповіді на запитання ведучого: якщо команда дає неправильну відповідь право відповідати переходить до суперника. Не менш цікавий за попередні періоди виявився етап розв’язання психологічних ситуацій.





Всі команди виступали на високому рівні. Вони проявили ініціативність, творчість та креативність і довели, що психологія – це важлива і потрібна наука для всіх. Всі вони були нагородженні почесними грамотами учасників Фестивалю та отримали заохочувальні подарунки.

Пресцентр УДПУ