Традиційно у другу суботу вересня відзначається свято всіх прихильників здорового способу життя, фізкультурників, спортсменів, ветеранів спорту - День фізичної культури і спорту. За всіх часів саме здорові духом і тілом люди складали опору суспільства, адже спорт не тільки дає здоров'я, а ще й загартовує характер і волю. Сьогодні можна з упевненістю сказати, що заняття фізичною культурою і спортом, здоровий спосіб життя стають дедалі популярнішими. Україна завжди славилась своїми спортивними талантами. Має їх і наш університет, де створено всі необхідні умови для занять 18 видами спорту. Це, звичайно, дає свої результати - наші спортсмени відомі далеко за межами не лише міста, області, а й України.


Нинішній тиждень оголошено в Україні як олімпійський. В університеті відбулось ряд заходів. Найбільш масштабним та популярними з них стали: флешмоб «Хвилина радості та позитиву» (організований студрадою університету) та спортивне свято, приурочене до Дня фізичної культури і спорту. Останнє відбувалося на спортивному майданчику університету, де зібралися студенти, викладачі та почесні гості заходу, серед яких - начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради Ольга Ремез та директор Уманського міського центру фізичного здоров`я населення Анна Федотова.





З цим особливим святом всіх спортсменів привітала директор інституту соціальної та економічної освіти, декан факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини доцент Галина Безверхня.





Спортсмени УДПУ прославляють наше місто, область та Україну далеко за межами нашої держави. Ольга Ремез вручила Подяку Обласного управління у справах сім`ї, молоді та спорту Черкаської обласної державної адміністрації та приз спортивного клубу УДПУ найкращому спортсмену за підсумками 2013-2014 н.р. майстру спорту України з гирьового спорту, Чемпіону України 2014 року, срібному призеру Кубку України серед дорослих 2014 року, Чемпіону Світу 2014 року серед студентів, Чемпіону світу серед юніорів та срібному призеру Чемпіонату Світу серед дорослих студенту факультету фізичного виховання Валентину Хмільовому. Такими ж Подяками були нагороджені Майстер спорту України з веслування, бронзовий призер Чемпіонату України 2014, бронзовий призер командного Чемпіонату України 2014 студент ФФВ Сергій Гуляйко та тренер, викладач кафедри спортивних дисциплін ФФВ Сергій Пензай. Також грамотами відділу з питань фізичної культури і спорту Уманської міської ради були нагороджені такі студенти: Тетяна Чорнокозинська, Євгенія Кольцова, Вадим Швидкий, Діана Голубєва, Андрій Смірнов, Сергій Троян, Руслан Дзигар, Анастасія Скориніна та Євген Білей.

Під час свята спорту різного виду змагання ні на хвилину не відпускали уваги присутніх. Глядачі з цікавістю спостерігали за поєдинками з армреслінгу, за турніром з міні-футболу, перетягуванням канату, поштовхом гирі та жонглювання м`ячами. Всі отримали величезне задоволення від змагань, яке підтверджували оплески та щире вболівання за кожного учасника.







Наприкінці свята відбувся найприємніший момент – церемонія вітання переможців. Так, у перетягуванні каната перемогла команда «Весло», у складі якої Сергій Гуляйко, Вадим Швидкий, Роман Василюк, Юрій Михальчук, Назар Щербина. У змаганнях з армреслінгу серед дівчат перемогу одержала Євгенія Кольцова, а серед хлопців – Андрій Окуновський. У майстерності жонглювання м`ячем Олексій Череушенко був неперевершений, набивши м`яч 597 разів. У випробуванні з поштовху гирі вагою 24 кілограми перемогу одержав Олег Легін. Призові місця у змаганнях з міні-футболу технолого-педагогічного факультету розподілилися таким чином: І місце посіла команда І курсу, ІІ місце виборола також команда І курсу, ІІІ почесне місце за командою ІV курсу. Вітаємо переможців!




Попереду - захоплююче студентське життя, ще багато спортивних змагань, перемог, нагород, які прославлять не тільки факультет фізичного виховання, а й стануть спортивним надбанням і гордістю всього нашого університету, міста, країни! Хай щастить!

Пресцентр УДПУ