25 червня на мистецько-педагогічному факультеті відбулася грандіозна подія – практична частина державного кваліфікаційного екзамену «Композиція та постановка танцю», який традиційно проходить у вигляді концерту. Випускники спеціальності «Хореографія» демонстрували власні постановки різноманітного тематичного і жанрового спрямування.

З культурою різних народів нас познайомили Інна Чередник («Німецька полька»), Іванна Риженко (польський народний танець «Краков’як»), Аріна Бабушко (молдавський народний танець «Жок»). Незвичайні історії кохання розповіли Яна Псарук («LoveStory») та Ольга Хитрук («Хто жертва?»). Багатогранний емоційний світ людини розкрили Аліна Висоцька («Спогад») та Наталія Висоцька («Океан емоцій»). Завершував концерт традиційний український національний танець «Гопак» у постановці Ірини Грошовик.


На екзамені були присутні члени ректорату на чолі з ректором університету проф. Наталією Побірченко, представники органів місцевого самоврядування, а також учасники Міжнародного науково-практичного семінару «Техніка Жак-Далькроза як засіб творчого самовираження особистості майбутнього вчителя мистецьких дисциплін», який проводився в ці дні на мистецько-педагогічному факультеті.

Хореографічне дійство не залишило байдужим нікого! У залі панувала святкова атмосфера творчої радості та емоційного піднесення! Прекрасне свято танцю ще надовго залишиться у пам’яті глядачів та виконавців!















А після завершення екзамену відбулася ще одна важлива подія – в урочистій обстановці ректор університету проф. Наталія Побірченко вручила диплом і мантію Почесного професора УДПУ давньому другу навчального закладу – народному артисту України, професору, академіку, декану факультету хореографічного мистецтва Харківської державної академії культури Борис Колногузенку.


Борис Миколайович протягом останніх років плідно співпрацює з кафедрою хореографії і художньої культури УДПУ імені Павла Тичини, проводить майстер-класи, надає методичну допомогу та наукові консультації викладачам. Тому ритуал урочистої посвяти Бориса Колногузенка у почесні професори – очікувана подія і заслужений результат нашої співпраці.

Пресцентр УДПУ