Відбулася семінар-нарада "Еволюційний поступ бібліотек ВНЗ у світлі модернізації вищої освіти" для директорів бібліотек Київського зонального методичного об'єднання (КЗМО), у роботі якої взяли участь керівники та провідні фахівці бібліотек ВНЗ, представники видавництв "Кондор", "Ліра-К", передплатної агенції "Періодика", "Компанія ПАЕР". Від Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини на заході побувала директор бібліотеки Тетяна Григоренко.

Відкривав семінар-нараду заступник Міністра освіти і науки України, доктор фізико-математичних наук Максим Стріха. Розглянуто ряд гострих та актуальних питань сьогодення, що стосуються ролі і місця бібліотеки в системі вищого навчального закладу. Учасники зібрання ознайомилися  з новими інформаційними продуктами Elsevir в контексті підвищення якості науково-дослідної роботи ВНЗ.

У дружній атмосфері пройшло обговорення питань, що турбують університетські бібліотеки. Для прикладу назвемо кілька з них:

  • персональні колекції вчених у фондах університетської бібліотеки: проблеми опрацювання і збереження;
  • фонди паперові та електронні: проблеми організації збереження та доступу (періодичні видання);
  • стандарти і опис стародруків у АБІС «УФД/бібліотека»;
  • використання стародрукованих видань у навчальній та науково-дослідницькій діяльності ВНЗ;
  • особливості бібліографічного опису навчальних посібників відповідно до діючих стандартів;
  • бібліотечний сервіс та інформаційні технології – гармонізація можливостей в діяльності університетської бібліотеки.

На завершення учасники семінару-наради ознайомилися з колекцією рідкісних видань бібліотеки імені Максимовича та відвідали музей історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Пресцентр УДПУ