Науково-дослідна лабораторія «Екологія і освіта» природничо-географічного факультету організувала й провела експедицію для дослідження проблем малих річок та вивчення біологічного і ландшафтного різноманіття центральної частини Побужжя. Захід відбувався в рамках держбюджетної теми «Технологія оздоровлення ландшафтних комплексів малих річок Центрального Побужжя та залучення молоді до природоохоронної роботи» під патронатом професора Світлани Совгіри.

До експедиції долучились співробітники екологічної лабораторії, викладачі природничо-географічного факультету, аспіранти, студенти.









У процесі проведеного дослідження вивчено екологічний стан малих річок, дію на них антропогенних чинників, трансформацію біорізноманіття басейну річки Південний Буг під впливом господарської діяльності людини, зміну трав’яної рослинності із лісостепової на степову.

Під час другого етапу експедиції укладено угоду між відділом освіти Іллінецької райдержадміністрації (начальник Світлана Чеботарьова), Іллінецьким міжшкільним навчально-виробничим комбінатом (директор Сергій Крижанівський) і кафедрою хімії, екології та методики їх навчання.



Третій етап експедиції передбачав захист магістерської роботи Світлани Бакай (керівник - доцент Ганна Гончаренко) на базі дослідження Ладижинського водосховища. Прикметними були присутність та виступ на захисті роботи рецензента, завідувача лабораторії екологічної оцінки агротехнологій і біорізноманіття агроекосистем Інституту агроекології і природокористування НААН України, кандидата біологічних наук Євгенії Ткач.





Після захисту відбулося вручення подяки рецензенту Євгенії Ткач за активну участь, творчий внесок у досягнення науково-дослідної лабораторії «Екологія і освіта» та доктору економічних наук, професору, академіку Української академії аграрних наук та Лісівничої академії наук України, директору Інституту агроекології і природокористування НААН України Оресту Фурдичку за сумлінну творчу співпрацю, вагомий особистий внесок у розвиток науки Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, підвищення його іміджу.

Пресцентр УДПУ