З 2006 року на спортивній базі УДПУ імені Павла Тичини старанно займався боксом учень ЗОШ №14 м. Умань Ярослав Петриченко. Тренувався юний боксер під керівництвом тренера кафедри спортивних дисциплін Віктора Борисовича Петриченка – випускника факультету фізичного виховання нашого університету.

Протягом 6 років Ярослав відвідав 7 навчально-тренувальних зборів у складі юнацької та юніорської збірних України. Двічі вигравав чемпіонат України серед юнаків (2009, 2010 рр. (м. Керч)), чемпіонати України серед РСТ «Спартак» та «Колос» (2009, 2010 рр. (м. Скадовськ)). У 2011 році він виграв престижний міжнародний турнір класу «А», відбірковий до чемпіонату Європи. У 2012 році боксер став бронзовим призером Чемпіонату України серед юніорів (м. Чернівці). У вересні цього року здобув перемогу на чемпіонаті України серед юніорів (м. Генічеськ). Перемога в цих змаганнях відкриває шлях нашому земляку на чемпіонат Європи. Крім цього, у планах Ярослава виконати норматив «Майстра спорту України». На шляху до здійснення цієї мети юний боксер готується до майстерського турніру пам’яті льотчика-космонавта П. Р. Поповича.


За свою боксерську кар’єру спортсмен взяв участь у 52 змаганнях різного рівня, у 40 з яких став переможцем. Провів 105 боїв, з яких 91 виграв.

Ярослав не зупиняється на досягнутому. Планує ввійти до складу молодіжної збірної України. Він мріє стати студентом факультету фізичного виховання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини.

Бажаємо щоб всі плани Ярослава реалізувалися!