День Перемоги – це свято, що гуртує представників усіх поколінь у їхньому щирому прагненні віддати данину шани й поваги воїнам-фронтовикам, ветеранам Великої Вітчизняної війни.

Протягом квітня група ентузіастів – студентів мистецько-педагогічного факультету університету під керівництвом старшого викладача кафедри музичного мистецтва Надії Балдинюк провела в школах міста цикл бесід-концертів, присвячених великій Перемозі. Тема цих бесід-концертів – пісні Великої Вітчизняної війни, які супроводжували солдата на всіх фронтових дорогах, були вірними друзями у хвилини горя і радості, давали розраду і надихали на подвиги.





Мистецько-просвітницька акція відбувалася в різних школах і у різних класах – від початкових до старших. Але скрізь, незалежно від школи та віку, задушевна і щира розмова про історію створення тієї чи іншої пісні, яку майстерно вела з дітьми Надія Андріївна, та виконання знаменитих пісень воєнних років студентами викликали однакову реакцію – щире переживання, смуток або посмішку, залежно від художнього образу твору.

У виконанні Наталії Бевзюк, Олени Король, Олександри Мазуренко, Ганни Рудик, Надії Анохіної, Расіма Багірова, Анни Гайсенюк, Олексія Жовтюка, Анни Стригун, Ангеліни Тешко, Яни Замрій, Марії Козак для юних слухачів звучали «Огонёк» і «В лесу прифронтовом», «В землянке» і «Эх, дороги», «Смуглянка» і знаменита «Катюша». До виконання окремих пісень долучалися й самі школярі, яким попередньо були роздані тексти. І робили вони це з великим ентузіазмом і задоволенням.






Як водиться, по завершенні заходу звучали слова подяки від учителів та учнів на адресу університетських гостей. Але найбільшою нагородою для авторів та виконавців мистецько-просвітницькі акції були щасливі обличчя дітей та їх запитання: «А ви до нас ще прийдете?!»


Пресцентр УДПУ