Чужих країв ніколи я не бачив,
Принад не знаю інших і окрас,
Та вірю серцем чистим і гарячим:
Нема землі такої, як у нас…

Ці слова, написані Василем Симоненком, найкраще підходять нам, його землякам – справжнім патріотам України. А патріотичні почуття, мабуть, найбільше розкриваються напередодні офіційних свят і визначних подій та дат. Такими нині для жителів Черкаського краю є 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка та ювілей нашої області.

У низці різноманітних і різнопланових заходів, присвячених 60-й річниці утворення Черкаської області, відбувся і пізнавально-розважальний захід, організований викладачами та студентством факультету соціальної та психологічної освіти університету. Він складався із двох частин – офіційної та концертної.




Цікавими і змістовними були виступи старшого наукового співробітника відділу історії Уманського краєзнавчого музею Людмили Шуйської, яка ознайомила студентів із визначними віхами історії Черкащини; співробітника наукової лабораторії «Педагогічне краєзнавство Черкащини» Тетяни Дуки, котра розповідала про краєзнавчу роботу представників піонерської організації кінця ХІХ – початку ХХ століття та ін. Учасники заходу також із цікавістю переглянули відеоролик про історію нашого мальовничого краю.

Тематичний концерт включав виступи учнів уманської школи № 9 та студентів факультету, які читали поезію про Черкаську область та декламували вірші нашого великого земляка Т.Г. Шевченка.




Проведений захід, отримані нові знання вкотре засвідчують: наш рідний край багатий на важливі події, звитяжні й трудові подвиги, на видатних людей. Наш обов’язок – знати й шанувати свою історію.

Пресцентр УДПУ