Виставка творчих робіт випускників, студентів і викладачів кафедри образотворчого мистецтва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини діє в Уманській картинній галереї. На виставці, яка присвячена 25-річчю започаткування мистецьких спеціальностей в нашому університеті, представлені роботи, виконані в різних техніках - живописних (олія, акварель, гуаш, пастель, акрил), графічних (графітний олівець, туш, перо), а також твори декоративно-прикладного мистецтва (кераміка, батик, вироби зі шкіри, розпис на склі). Кожен відвідувач знайде тут щось для душі!


На презентації, яка відбулася минулого тижня, із знаменною подією ювілярів привітали високоповажні гості – заступник міського голови Людмила Кирилюк, начальник міського відділу культури і туризму Тетяна Гейко, директор державного історико-архітектурного заповідника «Стара Умань» Віктор Мельничук, а також уманські художники, випускники і студенти, люди, яким не байдуже мистецтво, світ прекрасного.




Відкривши показ, директор галереї Тамара Гай передала слово проректору з гуманітарних питань УДПУ імені Павла Тичини, кандидату педагогічних наук, доценту Дмитру Балдинюку. Він пригадав історію створення кафедри музики й образотворчого мистецтва чверть століття тому (саме він тоді був завідувачем кафедри).



Роки становлення і розвитку кафедри, яка нині перетворилась на яскравий мистецько-педагогічний факультет у складі 4 кафедр та потужного професорсько-викладацького колектив промайнули у теплих і щирих спогадах. З самого початку створення і багато років поспіль кафедру образотворчого мистецтва очолював талановитий художник, досвідчений і мудрий викладач Всеволод Сирота. Багато зусиль для становлення спеціальності приклали викладачі Микола Пічкур, Юрій Коваленко, Олександр Удовенко, Геннадій Клещар, Леонід Базильчук, Ольга Музика (завідувач кафедри з 2012 року), Олена Побірченко, Володимир Лопушан. Склад кафедри поповнили молоді викладачі Анатолій Король, Олена Семенова. Майже усі вони були на відкритті виставки, приймали слова подяки та щирі вітання від колишніх випускників та теперішніх студентів, які прийшли на свято. Серед випускників, роботи яких експонуються – Марина Павленко, Ярослав Чижевський, Вячеслав Запісецький, Лариса Гоменюк, Тетяна Корман, Марʼяна Маліновська, Тарас Кожушко, Зоя Кутецька, Марина Савченко (Яковенко), Катерина Папуашвілі, Оксана Тимчишина, Наталія Луценко, Юлія Авксентюк, Тетяна Горчинська, Віктор Лисинюк, Михайло Нікітенко, Олег Саттаров, Анна Сусленко, Альона Іксар, Наталія Тарасова, Ярослава Сердюк, Ірина Білас, Ірина Ященко, Аліна Шмигора, Людмила Андріуца та інші. На виставці представлені також роботи нинішніх студентів Оксани Лавриченко, Віти Качур, Юлії Білоус, Юлії Гузовець, Наталії Олійник, Олесі Романченко, Світлани Вовкодав та іних. А ще ‒ роботи викладачів Геннадія Клещара, Ольги Музики, Анатолія Короля.



Показ творчих робіт випускників, студентів і викладачів кафедри образотворчого мистецтва Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини діятиме в Уманській картинній галереї до 19 грудня. Отже, запрошуємо всіх бажаючих переглянути виставку, отримати позитивний заряд енергії від зустрічі з прекрасним! Поспішайте на демонстрацію творчості наших земляків!

Пресцентр УДПУ