Щороку 9 травня ми відзначаємо День Перемоги. Біля святині нашого міста – Обеліску Слави, меморіалу Героїв та могили загиблих воїнів-визволителів пройшов мітинг та покладання квітів. Учасниками мітингу були і представники УДПУ імені Павла Тичини, які поклали квіти до підніжжя меморіалу. Делегацію очолила ректор університету Наталія Побірченко.




На урочистих зборах присвячених Дню Перемоги від усієї душі привітав ветеранів Великої Вітчизняної війни та усіх уманчан голова студентської ради Олександр Патара.

На святковому концерті звучали пісні воєнних літ у виконанні Олександра Осадчого та вокального тріо «Гонта», у складі Василя Семенчука, Валентина Купчика та Петра Волошина.





Вікопомний день 9 травня уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нащадків солдатів Великої Перемоги найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Дорогою ціною заплатив український народ за участь у найстрашнішій за всю світову історію війні 1941-1945рр. Не щезне в пам’яті людській, не йде в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу – його битва, його перемога над фашистами. Можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної війни, по-різному її називати, але хіба можна забути тих, хто поліг у боях, хто віддав своє життя для щастя інших.

9 Травня назавжди залишиться затьмареним від гіркоти втрат і осяяний сонцем Перемоги. Нелегке наше сьогодення не може заступити радості приходу весни, а разом з нею і Дня Перемоги. Страшне слово „війна” несе з собою невимовний жах. І особливо сьогодні актуальними є поетичні рядки:
«Колись історія назве,
Наш час народженням людини.
Бо поки серце в нас живе -
Ми не стояли на колінах!»

Сьогодні з уст людей після привітання звучали зазвичай слова, які не можна не повторювати: «Мирного неба Вам та Вашим родинам! Вічна слава переможцям! Нехай мир і злагода завжди живуть на нашій землі!»


Пресцентр УДПУ