Ніхто не забутий.
На полі ніхто не згорів:
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть…

І доки є пам'ять в людей,
І живуть матері,
Допоти й сини, що спіткнулись об кулі,
Живі!
Б. Олійник

8 травня, у День пам’яті та примирення, активістка студентського самоврядування УДПУ Любов Петрухіна представляла університет під час вшанування пам’яті загиблих захисників України, визволителів Умані, жертв війни, які поховані на території міста. Наша студентка разом з міським головою Олександром Цебрієм та ветераном війни та праці Віктором Кімлачем, учасником антитерористичної операції Романом Петришиним відвідали місця, пов’язані з Другою світовою війною й поклали вінки та квіти до підніжжя пам’ятників.

9 травня, у День Перемоги, делегація університету на чолі із ректором, професором Олександром Безлюдним, головою профкому Олександром Осадчим  взяла участь у мітингу-реквіємі «Хвилина мовчання» біля Обеліску Слави та покладанні вінків і квітів до його підніжжя.  Під час урочистостей почесну варту біля пам’ятних знаків меморіалу Героїв Уманщини несли наші студенти-курсанти.

Приємно, що на грудях ветеранів, учасників заходів, присвячених 71-й річниці Перемоги над нацизмом  у Другій світовій війні красувались червоні маки, виготовлені майстринями університету — представниками Інституту економіки та бізнес-освіти, факультетів історичного й професійної та технологічної освіти.

У міському будинку культури у програмі святкового концерту «Пісні полум’яних літ» виступили викладачі університету, учасники тріо «Гонта» у складі заслужених працівників культури України Валентина Купчика, Василя Семенчука та Петра Волошина. Пісні «Журавлі» та «Армія з народом» у їх виконанні ветеранами війни, всією глядацькою аудиторією сприйнялися дуже тепло, викликали шквал вдячних оплесків.

 …З плином років День Перемоги став не лише світлим державним святом в Україні, а й претекстом до проведення різноманітних заходів, котрі виховують мужність, почуття патріотизму, любов до Батьківщини, до історії свого народу, пошану до ветеранів Другої Світової війни, гордість за своїх визволителів.

День Перемоги — це свято свободи і миру.

Пресцентр УДПУ