Як завжди під звуки веселого гімну «Гаудеамус» у виконанні студентського хору розпочалася Урочиста академія Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини, приурочена професійному святу науковців - Дню науки. Проведення Урочистої академії в рамках Фестивалю науки стало доброю традицією нашого вишу. В залі зібрались досвідчені та молоді науковці, докторанти та аспіранти, студентська молодь університету.



Ведучі урочистого заходу голова студентської ради університету Олександр Патара та голова студентського наукового товариства Лариса Сауляк представили поважних гостей, присутніх на святі – виконуючого обов’язки голови Уманської міської ради Олександра Цебрія, першого заступника голови Уманської районної державної адміністрації Олега Кожем’яка, заступника голови Уманської районної ради Валентину Швець, начальника відділу освіти Уманської міської ради Оксану Герасименко, завідуючу методкабінетом районного відділу освіти Уманської райдержадміністрації Ірину Світову. Всі вони, вітаючи науковців університету, відзначали великий вклад наукової школи Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини у скарбницю вітчизняної науки. Виступаючі підкреслювали, що наш навчальний заклад має великий потенціал й гідно оцінювали те, що у нашому університеті підтримується зв'язок поколінь і наукових традицій, створюються гідні умови для активізації дослідницької діяльності, стимулюється розвиток наукових шкіл та лабораторій, закріплення молодих талановитих кадрів у науці.






Минулого року науковці університету провели рекордну кількість захистів дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора наук, їх здобутки сьогодні підтверджені рішенням Атестаційної колегії. Також відбувається поповнення числа доцентів нашого навчального закладу. Університетська наука постійно нарощує свій потенціал, активно реалізуються пріоритетні наукові напрямки, створюються нові наукові школи, розвивається студентська науково-дослідна робота. Щорічно наукові здобутки університету отримують державне та міжнародне визнання, підтверджуючи, що місце Уманського державного педагогічного університету серед кращих вищих педагогічних навчальних закладів – цілком закономірне. Отже, напередодні професійного свята, Міністерство освіти і науки України відзначило за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної науки, становлення освіти і науки в державі представників професорсько-викладацького складу університету. Наші науковці запрошенні на урочисте нагородження в Міністерстві освіти та науки за головування міністра Сергія Квіта.

А під час урочистої академії в університеті відзнаки з рук гостей та першого проректора Олександра Безлюдного отримали найдостойніші науковці вузу. Вітання науковців гармонійно поєднувалось із виступами творчих колективів університету.











Свято науки в університеті не лише підтвердження та визнання творчих надбань, а, передусім, стимул до подальшої плідної роботи. У святковий день, приймаючи слова щирої вдячності за щоденну натхненну працю, знання і досвід, прагнення до інновацій та наукового зростання, науковці дістали новий імпульс для подолання незвіданих висот науки.

Пресцентр УДПУ