З 22 по 26 лютого Посольство Канади в Україні проводить виставку «Освіта в Канаді» у трьох містах: Києві, Харкові та Дніпропетровську. Серед 25 учасників – представники провідних канадських університетів, коледжів, середніх шкіл та мовних закладів.

Делегація Уманського державного педагогічного університету на чолі з ректором проф. Наталією Побірченко взяла участь у виставці, яка проходила 22 лютого в готелі «Хаятт Рідженс» у Києві. До складу делегації входили координатор міжнародної діяльності університету Оксана Заболотна і спеціаліст Відділу по роботі з іноземними студентами Анна Гребьонкіна.

Почесними гостями виставки були Надзвичайний і повноважний посол Канади в Україні Трой Лулашник і Перший заступник Міністра освіти, науки, молоді та спорту України Євген Суліма.


Після вітальних промов, у яких звучало сподівання на розвиток освітньо-наукового співробітництва між українськими і канадськими навчальними закладами, символічним перерізуванням стрічки було розпочати роботу виставки.

Делегація університету провела низку переговорів про перспективи співпраці з Університетом Капілано (Capilano University), Університетом Вікторії (University of Victoria), Університетом Торонто (University of Toronto). Сподіваємося на те, що наші ініціативи переростуть в успішні програми спільної підготовки студентів, спільне проведення конференцій, публікування спільних видань, наукові і фахові стажування для співробітників тощо.




Презентацію про участь делегації УДПУ у виставці можна переглянути тут.