Виповнилося 90 років Корсунь-Шевченківському педагогічному коледжу ім. Т.Г. Шевченка. Утворений у далекому 1923 році як Вищі Корсунські педагогічні курси, він пройшов кілька етапів свого становлення: педагогічний технікум, училище, а нині – педагогічний коледж. Змінювався статус закладу, але постійною залишалася його місія – підготовка майбутніх учителів для загальноосвітніх шкіл Шевченкового краю та всієї України.

Щоб привітати колег, до Корсунь-Шевченківського відправилася представницька делегація університету на чолі з ректором – доктором педагогічних наук, професором, членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України Наталією Побірченко, яка на початку 90-х років очолювала навчальний заклад-ювіляр.

До складу делегації університету увійшли також Олександр Осадчий – проректор із соціальних питань, голова профкому університету, кандидат сільськогосподарських наук, доцент; Олександр Коберник – директор Інституту природничо-математичної та технологічної освіти, доктор педагогічних наук, професор; Станіслав Ткачук – декан технолого-педагогічного факультету, доктор педагогічних наук, професор.


Вітаючи колектив Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу ім. Т.Г. Шевченка з нагоди 90-річного ювілею від дня заснування, Наталія Семенівна відмітила, що високопрофесійний колектив закладу завжди щедрий на насіння Добра, Розуму і Краси, є порадником і другом багатьох тисяч педагогів-вихователів, пропагуючи досвід кращих вчителів, плекаючи любов до життєтворчості та добротворення. «Приємно, що Ви завжди відкриті для спілкування, до співпраці з нашим університетом. Ми високо цінуємо співробітництво, яке розвивається на діловій, дружній і взаємовигідній основі, і сподіваємось на здійснення спільних задумів та творчих проектів», – сказала ректор університету.


За доброю традицією, ювіляри отримали від університету подарунки – висококласний фотоапарат «Canon» та чудову хореографічну композицію «Заметіль» у виконанні лауреата міжнародних та всеукраїнських конкурсів ансамблю сучасного танцю «Візаві» (керівник – завідувач кафедри хореографії, доцент Людмила Андрощук).


З ювілеєм, шановні колеги!

Пресцентр УДПУ