Життя студентів, викладачів, співробітників нашого університету – це не тільки навчальна, наукова діяльність, а й пізнання чогось нового, цікавого, захоплюючого. Цього разу усі бажаючі мали нагоду створити прекрасні та дивовижні квіти і квіткові композиції, оволодіти прикладним мистецтвом канзаши.


Майстер-клас відбувся 14 листопада у читальному залі №1 Наукової бібліотеки. Бібліотекар Ірина Рудь та завідувач відділу ліцензування, акредитації та моніторингу якості освіти Наталія Педан продемонстрували свої роботи та ознайомили з технікою виготовлення канзаши. Присутні поринули у чарівний світ «магії», де зі звичайних атласних стрічок народжуються прекрасні квіти. Кожен мав змогу власноруч підібрати різнокольорові шматочки тканини і створити з них чудову прикрасу.

Майстер-клас проходив у теплій та невимушеній атмосфері. Після закінчення присутні милувалися своїми виробами і залишили їх собі на згадку.





Довідка
У перекладі з японської «канзаши» - шпилька. В основі прикладного мистецтва канзаши лежить орігамі - традиційне японське мистецтво складання виробів з паперу. Прикраси для волосся канзаши (Kanzashi) використовуються у традиційних китайських і японських зачісках. На даний час канзаши найчастіше носять наречені й ті особи, які носять кімоно (люди, фах яких пов'язаний із дотриманням японських традицій, зокрема під час японської чайної церемонії чи створення екібани). Спостерігається також відродження традицій: молоді японські жінки використовують канзаши, бажаючи додати витонченості своїм зачіскам. Канзаши виготовляються з широкого діапазону матеріалів (лаковане дерево, золото і срібло), а також інших металів та шовку. А нещодавно стали виробляти канзаши з пластмаси.

Пресцентр УДПУ